· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Магија на тањиру! ПОСНИ тарт са малина који топи непца (РЕЦЕПТ)

Уколико су вам понестале идеје за посне слаткише, имамо одличан предлог.

1648164406_tart.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/укуси_југа

Посни колачи посебан су изазов и за најискусније домаћице. Међутим, ми вам доносимо рецепт за тарт са малинама за који је потребно мало више времена, али када га будете конзумирали исплатиће се сваки минут проведен  у кухињи.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Састојци за прво тесто:

  • 500 грама брашна
  • 200 грама маргарина
  • 8 кашика шећера
  • ½ прашка за пециво
  • 14 кашика хладне воде 
  • прстохват соли

Састојци за друго тесто:

  • 50 грама маргарина
  • 3 кашике шећера
  • 100 грама брашна

Састојци за фил од малине:

  • 400 грама малина
  • 100 милилитара воде
  • 4 кашике шећера
  • 3 кашике густина

Састојци за бели фил:

  • 750 милилитара сојиног (или обичног млека ако не постите)
  • 2 пудинга од ваниле (или од беле чоколаде)
  • 8 кашика шећера

Припрема тарта са малинама:

Умесите тесто од маргарина и сувих састојака. Тесто ће бити у мрвама док не додате и хладну воду која ће све то лепо да повеже. Развуците тесто оклагијом до пречника 10 центиметаравећег од пречника плеха или калупа у коме ће се пећи да бисте могли од теста да формирате и ивице, да добијете као једну чинију од теста. Кад пребаците тесто у плех и формирате ивице прстима оставите у фрижидеру на пола сата. 

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

За црвени фил помешајте малине, шећер и воду па кувајте десетак минута, а онда додајте густин размућен у мало воде па све то укувајте још 2 до 3 минута. Малине притисните виљушком да се растуре.

За бели фил скувајте по упутству са кесице пудинга и оставите да се прохлади.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

За друго тесто умесите од наведених састојака, оно ће бити сво у мрвама, такво и треба да буде.

Кору пробушите виљушком на пар места па пеците на 200 степени док порумени, онда смањите на 180 степени. Укупно се корица пече око 40 минута. Извадите из рерне па преко корице премажите половину фила од малине. Преко сипајте бели фил, поравнајте га и премажите остатком фила од малина. Преко фила од малина поспите мрвице које сте добили од другог теста. Вратите да се пече на 180 степени док мрвице не добију златно-жуту боју. Кад се прохлади украсите малинама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.