Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Посни десерт коме нећете моћи да одолите: Спремите куглице са урмама и циметом

Идеална замена за слаткише на које смо се навикли

1712141019_shutterstock_1194384394.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Цимет куглице су савршени мали залогаји у виду енергетских бомби и свакоме ће да задовоље жељу за слаткишима. Ако волите непечене колаче можда ћете желети да направите и кокос куглице пуњене чоколадом. Цимет куглице се рпаве са урмама, индијским орасима и овсом. Врло су здраве. Ево како се праве калоричне цимет куглице.

Састојци:

  • 6 великих урми, без коштица
  • 60 г биљног путера
  • 60 г овса
  • 60 г сировог непеченог индијског ораха
  • 30 г кокосовог уља
  • 1 1/2 кашичица екстракта ваниле
  • 2 кашичице млевеног цимета
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 кашике спелтиног брашна
  • 2 кашике шец́ера

Посне цимет куглице за десерт

Измиксирајте састојке

За цимет куглице у машини за обраду хране измиксирајте урме, биљни путер, овас, индијски орах, уље, ванилу, цимет и со док се не сједине и док се не формира лепљиво тесто, 1 до 2 минута.

Обликујте куглице

Обложите лим за печење папиром за печење. Мешавину теста уваљајте у облике куглица. Ређајте куглице на припремљен плех.

Охладите куглице

У средњој посуди помешајте брашно, шец́ер, прстохват соли и преостали цимет. Уваљајте куглице у мешавину брашна и вратите у плех. Оставите у фрижидеру док се не охлади, око 30 минута. Уживајте у посним цимет куглицама за десерт.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas