Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Magija na tanjiru! POSNI tart sa malina koji topi nepca (RECEPT)

Ukoliko su vam ponestale ideje za posne slatkiše, imamo odličan predlog.

1648164406_tart.png
Foto: InstagramScreenShot/ukusi_juga
Oglas

Posni kolači poseban su izazov i za najiskusnije domaćice. Međutim, mi vam donosimo recept za tart sa malinama za koji je potrebno malo više vremena, ali kada ga budete konzumirali isplatiće se svaki minut proveden  u kuhinji.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Sastojci za prvo testo:

  • 500 grama brašna
  • 200 grama margarina
  • 8 kašika šećera
  • ½ praška za pecivo
  • 14 kašika hladne vode 
  • prstohvat soli

Sastojci za drugo testo:

  • 50 grama margarina
  • 3 kašike šećera
  • 100 grama brašna

Sastojci za fil od maline:

  • 400 grama malina
  • 100 mililitara vode
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike gustina

Sastojci za beli fil:

  • 750 mililitara sojinog (ili običnog mleka ako ne postite)
  • 2 pudinga od vanile (ili od bele čokolade)
  • 8 kašika šećera

Priprema tarta sa malinama:

Umesite testo od margarina i suvih sastojaka. Testo će biti u mrvama dok ne dodate i hladnu vodu koja će sve to lepo da poveže. Razvucite testo oklagijom do prečnika 10 centimetaravećeg od prečnika pleha ili kalupa u kome će se peći da biste mogli od testa da formirate i ivice, da dobijete kao jednu činiju od testa. Kad prebacite testo u pleh i formirate ivice prstima ostavite u frižideru na pola sata. 

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Za crveni fil pomešajte maline, šećer i vodu pa kuvajte desetak minuta, a onda dodajte gustin razmućen u malo vode pa sve to ukuvajte još 2 do 3 minuta. Maline pritisnite viljuškom da se rasture.

Za beli fil skuvajte po uputstvu sa kesice pudinga i ostavite da se prohladi.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Za drugo testo umesite od navedenih sastojaka, ono će biti svo u mrvama, takvo i treba da bude.

Koru probušite viljuškom na par mesta pa pecite na 200 stepeni dok porumeni, onda smanjite na 180 stepeni. Ukupno se korica peče oko 40 minuta. Izvadite iz rerne pa preko korice premažite polovinu fila od maline. Preko sipajte beli fil, poravnajte ga i premažite ostatkom fila od malina. Preko fila od malina pospite mrvice koje ste dobili od drugog testa. Vratite da se peče na 180 stepeni dok mrvice ne dobiju zlatno-žutu boju. Kad se prohladi ukrasite malinama.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas