Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Укуси ИТАЛИЈЕ у једном колачу: Испробајте ароматични ваздушасти НАПУЉСКИ Migliaccio (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Уживајте у неочекиваним пенастим укусима.

1667686802_kolac.png
Фото: Instagram/tonkarecirucak
Oglas

Уколико до сада никада нисте ишли у Напуљ, доносимо вам укусе југа Италије у једном колачу...

Прочитајте још: Предлог за данашњи РУЧАК - БОСАНСКИ лонац: Јело пуно витамина идеално за ЦЕЛУ породицу (РЕЦЕПТ)

Састојци:

  • 180 грама гриза
  • 500 грама млека
  • 300 грама воде
  • 210 грама шећера
  • 250 грама рицотте (собне температуре)
  • 3 јаја (собне температуре)
  • 50 грама маслаца
  • корице 2 поморанџе
  • корице 2 лимуна
  • 2 ванилин шећера
  • мало ароме ванилије
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

У дубљој посуди помешајте млеко, воду, маслац, 40 грама шећера, 1 ванилин шећер и мало ароме ванилије. Додајте и целу корицу (у комаду) 1 поморанџе и 1 лимуна. Загрејте до врења. Сипајте тада гриз па уз мешање варјачом кувајте неколико минута, док се згусне. Тек тада уклоните корицу лимуна и поморанџе, али битно је да се кувају цело време са кремом како би пустили више ароме. Крему охладите на собној температури. Хлађење можете убрзати ако крему пребаците у другу посуду и ставите у већу посуду с хладном водом.

Прочитајте још: ЛЕЊА ПИТА према бакином рецепту: Направите брз колач за почетак недеље (ФОТО/ВИДЕО)

Јаја пенасто умутите са остатком шећера, ванилин шећером и нарибаном корицом 1 лимуна и 1 поморанџе.

Охлађен крем са гризом помешајте са рицоттом, користите миксер, средњу брзину. Додајте тада и смесу са јајима па наставите мутити миксером, средњом брзином, док се све не повеже у једноличну смесу.
Смесу излијте у калуп промера око 20 центиметара, који сте премазали маслацем и обложили масним папиром.

Прочитајте још: Укусан и ароматичан начин припреме зимнице: Зачините КИСЕЛЕ КАСТРАВЧИЋЕ најбољом комбинацијом биљака

Пеците у унапред загрејаној пећници на 175 степени око 50 минута, док површина не постане хрскава и лагано попуцана. Охлађени колач извадите из калупа и поспите шећером у праху.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas