Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Ukusi ITALIJE u jednom kolaču: Isprobajte aromatični vazdušasti NAPULJSKI Migliaccio (RECEPT/FOTO)

Uživajte u neočekivanim penastim ukusima.

1667686802_kolac.png
Foto: Instagram/tonkarecirucak
Oglas

Ukoliko do sada nikada niste išli u Napulj, donosimo vam ukuse juga Italije u jednom kolaču...

Pročitajte još: Predlog za današnji RUČAK - BOSANSKI lonac: Jelo puno vitamina idealno za CELU porodicu (RECEPT)

Sastojci:

  • 180 grama griza
  • 500 grama mleka
  • 300 grama vode
  • 210 grama šećera
  • 250 grama ricotte (sobne temperature)
  • 3 jaja (sobne temperature)
  • 50 grama maslaca
  • korice 2 pomorandže
  • korice 2 limuna
  • 2 vanilin šećera
  • malo arome vanilije
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte mleko, vodu, maslac, 40 grama šećera, 1 vanilin šećer i malo arome vanilije. Dodajte i celu koricu (u komadu) 1 pomorandže i 1 limuna. Zagrejte do vrenja. Sipajte tada griz pa uz mešanje varjačom kuvajte nekoliko minuta, dok se zgusne. Tek tada uklonite koricu limuna i pomorandže, ali bitno je da se kuvaju celo vreme sa kremom kako bi pustili više arome. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi. Hlađenje možete ubrzati ako kremu prebacite u drugu posudu i stavite u veću posudu s hladnom vodom.

Pročitajte još: LENJA PITA prema bakinom receptu: Napravite brz kolač za početak nedelje (FOTO/VIDEO)

Jaja penasto umutite sa ostatkom šećera, vanilin šećerom i naribanom koricom 1 limuna i 1 pomorandže.

Ohlađen krem sa grizom pomešajte sa ricottom, koristite mikser, srednju brzinu. Dodajte tada i smesu sa jajima pa nastavite mutiti mikserom, srednjom brzinom, dok se sve ne poveže u jednoličnu smesu.
Smesu izlijte u kalup promera oko 20 centimetara, koji ste premazali maslacem i obložili masnim papirom.

Pročitajte još: Ukusan i aromatičan način pripreme zimnice: Začinite KISELE KASTRAVČIĆE najboljom kombinacijom biljaka

Pecite u unapred zagrejanoj pećnici na 175 stepeni oko 50 minuta, dok površina ne postane hrskava i lagano popucana. Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas