Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

13 необичних трикова и савета који вам могу помоћи да смршате: Ствари на које не обраћате пажњу могу битно утицати на процес губитка вишка килограма

Осим на калоријски дефицит и физичку активност, потребно је да обратите пажњу и на остале ствари

1680176222_shutterstock_1875752377.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Буџет и препун распоред нам углавном не дозвољавају да вежбамо сваког јутра, да спремамо органску храну и пијемо здраве сокове које ћемо наравно, саме направити. Иако су вежбе јако битне за добро здравље, постоје лакши начини да се ослободите вишка килограма, без уласка у локалну теретану. Не будите деморалисани, потребно вам је само неколико промена у вашој дневној рутини и килограми ће кренути да опадају...

1. Користите мање тањире

Природно је да желите да напуните тањир, али коришћењем мањег, моћи ћете да га напуните, али ћете јести мање. Ствар је у томе да ћете преварити свој ум; мислићете да сте појели више него што заиста јесте, зато што вам је тањир био пун хране.

2. Почните да користите степенице

Можда делује обесхрабљујуће, али пењање уз степенице ће истопити ваш стомачић и дати вам супер кондицију за разлику од лифта. Ово је прави тренинг и то без теретане и разних справа.

3. Немојте јести и гледати телевизор

Када сте ометени нечим, не обраћате пажњу на храну коју конзумирате.  Истраживачи су открили да гледање ТВ-а док се једе доводи до уноса већег броја калорија него што нам је потребно. И то све само зато што не мислимо о храни, већ о програму који се дешава на телевизору. Мислите о храни коју једете и уживајте у њој, без телевизора, мобилног и сличног.

4. Почните да пијете “мршаве коктеле”

“Хаппy хоур” и бесплатни шотови могу довести до уноса превеликог броја калорија. На пример, само 10 милилитара црвеног вина садржи 8 калорија. Уместо алкохолних пића, определите се за здраве, безалкохолне коктеле који ће вас освежити, а успут и убрзати метаболизам.

5. Спавајте више

Студије су показале да недостатак сна може проузроковати вишак килограма, успорен метаболизам и повећани ризик од гојазности и добијања дијабетеса. Лезите раније и спавајте 6 - 8 сати. Добар сан ће вам донети већу енергију, али и тањи струк.

6. Немојте у потпуности избацити омиљену посластицу

Ако себи забраните омиљени слаткиш, само ћете жудети више за њим. Увек желимо оно што не можемо да имамо. Дозволите себи да поједете омиљену грицкалицу или слаткиш једном недељно, али у малој мери, чисто да се задовољите и смањите потребу за таквом храном. Ако не можете да се одрекнете слатког, покушајте да правите здраве и нискокалоричне посластице које су такође преукусне.

7. Попијте чашу воде пре сваког оброка

Врло је лако помешати глад са жеђу - попијте чашу воде пре сваког већег оброка како бисте били сигурни да нисте жедни. Такође, чаша воде ће вас мало заситити, тако да нећете јести много током оброка.

8. Научите да волите зелени чај

Сачувајте нес кафе и капућино за посебне прилике и “награде” и научите да волите зелену ствар - не новац, чај! Зелени чај је познат по томе што отапа масноће са стомака, убрзава метаболизам и помаже при варењу. Почните да пијете зелени чај.

9. Ограничите одласке на вечере

Неограничени парчићи хлеба? Лепо је када можете почастити себе и отићи на ручак са својим пријатељима. Међутим, ресторанске порције су много веће него порције које бисте сами себи направили код куће. Сачувајте изласке за специјалне прилике.

10. Једите док седите

Истраживања су показала да је ручавање док стојите, не само лоше за варење, већ је заслужно и за већи унос калорија. Када стојите, уносите храну много брже и тешко је да схватите када сте заиста сити. Издвојите пар минута да седнете и уживате у оброку.

11. Немојте пити вишак калорија

Можда саботирате ваш план дијете, а да то ни не схватате! Конзумирање висококалоријских пића можда не изгледа као велика ствар у тренутку, али се на крају дана додаје. Ако додате мока кафу коју сте попили ујутру, газирано пиће - у току дана и ледени чај - предвече, то укупно изађе око 1000 калорија, само у пићу! Најлакши начин да изгубите килограме је, да све сокове богате шећерима замените водом.

12. Шетајте свуда

Ако једноставно не можете или не волите да идете у теретану да вежбате, истрошите вишак калорија тако што ћете изабрати шетњу. Прошетајте у току паузе на послу или прескочите вожњу аутобусом и идите до жељеног места пешке. Шетња повећава здравље кардиоваскуларног система и јача мишиће. Студије су чак показале да шетња може да буде делотворна као и трчање!

13. Решите се хеланки

Сигурно имате пар хеланки у којима увек изгледате савршено, зато што вас стегну са свих страна? Е па решите их се! Јесте да су скоро свима омиљени део одеће за ношење по кући, када вежбамо или када смо надувене због ментруације, али се оне поигравају са нашим умом. Једино ћете у фармеркама или сличним панталонама видети да ли сте се угојили - а то ће вас навести да одустанете од укусног колача, који сте већ појели.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas