Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА СА СУВИМ ШЉИВАМА: Може вам помоћи да смршате и то три килограма за пет дана

Режим исхране који вам може помоћи да се на здрав начин отарасите сувишних килограма

1702901087_shutterstock_2318078863.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Већина нас пред неку свечану прилику, каква је на пример новогодишња ноћ, трага за дијетом којом би брзо скинула килажу. Они дисциплиновани одричу се којечега само да истопе стомак и смање бокове за кратко време, а рачун за то плаћа здравље. Америчко удружење нутрициониста упозорава да се на своју руку не треба шалити с рестриктивним начинима исхране. Они предлажу дијету са сувим шљивама које ће убрзати мезаболизам а неће ослабити имунитет.

Суве шљиве су изузетно богате дијететским влакнима, препоручују се као главни састојак многих брзих дијета јер у кратком временском периоду могу да вас "ослободе" два-три килограма.

Осим влакана, ово воће садржи и антиоксиданте, бета каротен, витамин Е и Ц, као и минерале, бакар и калијум.

Дијета са сувим шљивама препоручује унос шест сувих шљива по порцији које вас снабдевају са око 15 грама шећера - фруктозе и глукозе и са око 25 грама угљених хидрата.

Плод шљиве је изузетно богат састојцима који ће вам ојачати имунитет. Занимљиво је да четвртина шоље сувих шљива дневно обезбеђује око 20 одсто дневних потреба за витамином А и 15 одсто за дијететским влакнима.

Пример јеловника

Доручак: шест сувих шљива

Ужина: једна свежа јабука

Ручак: виршла и кувано јаје

Ужина: поновите ручак

Вечера: чаша нискокалоричног јогурта

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas