Oglas
· · Komentari: 0

DIJETA SA SUVIM ŠLJIVAMA: Može vam pomoći da smršate i to tri kilograma za pet dana

Režim ishrane koji vam može pomoći da se na zdrav način otarasite suvišnih kilograma

1702901087_shutterstock_2318078863.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Većina nas pred neku svečanu priliku, kakva je na primer novogodišnja noć, traga za dijetom kojom bi brzo skinula kilažu. Oni disciplinovani odriču se koječega samo da istope stomak i smanje bokove za kratko vreme, a račun za to plaća zdravlje. Američko udruženje nutricionista upozorava da se na svoju ruku ne treba šaliti s restriktivnim načinima ishrane. Oni predlažu dijetu sa suvim šljivama koje će ubrzati mezabolizam a neće oslabiti imunitet.

Suve šljive su izuzetno bogate dijetetskim vlaknima, preporučuju se kao glavni sastojak mnogih brzih dijeta jer u kratkom vremenskom periodu mogu da vas "oslobode" dva-tri kilograma.

Osim vlakana, ovo voće sadrži i antioksidante, beta karoten, vitamin E i C, kao i minerale, bakar i kalijum.

Dijeta sa suvim šljivama preporučuje unos šest suvih šljiva po porciji koje vas snabdevaju sa oko 15 grama šećera - fruktoze i glukoze i sa oko 25 grama ugljenih hidrata.

Plod šljive je izuzetno bogat sastojcima koji će vam ojačati imunitet. Zanimljivo je da četvrtina šolje suvih šljiva dnevno obezbeđuje oko 20 odsto dnevnih potreba za vitaminom A i 15 odsto za dijetetskim vlaknima.

Primer jelovnika

Doručak: šest suvih šljiva

Užina: jedna sveža jabuka

Ručak: viršla i kuvano jaje

Užina: ponovite ručak

Večera: čaša niskokaloričnog jogurta

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas