· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Доведите линију до савршенства: Дијета др Орниша је годинама популарна у свету

Дијета која не захтева много одрицања.

1610354078_Depositphotos_69713165_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Празници су прошли и сада је право време да за дијету и довођење фигуре до савршенства.

Прочитајте још: На дијети сте, а килограми су и даље ту: Окривен ДАН када људи одустају од дијете

На располагању нам је велики избор дијета, али је свакако најбоље мршавити на здрав начин и постепено. Ова дијета је креирана од стране доктора Орниша и представља здрав начин скидања килограма. 

Прочитајте још: Изабране НАЈБОЉА И НАЈГОРА ДИЈЕТА 2020. ГОДИНЕ: Једна је одлична за опште здравље, а другу никако не препоручују!

Поред доброг изгледа, овај начин исхране повољно утиче и на здравље срца.

Принципи дијете др Орниша

Потребно је да се исхрана у току дана састоји од 70 посто протеина, 20 посто угљених хидрата и 10 посто масти. Није потребно бројање калорија, сам смањен унос масти ће покренути процес разградње сала.

Ових правила се придржавајте: 

  • Једите све врсте махунарки, воће, житарице и поврће које ће вас брзо заситити.
  • Користите млечне производе са минималним процентом масноће или користитите одговарајуће замене. Свега 10 одсто калорија у вашој исхрани треба да долази од масти.
  • Избегавајте месо, како црвено тако и бело, уља и све производе који га садрже укључујући авокадо, орашасте плодове, пуномасне млечне производе и шећер.
  • Извор протеина пронађите у морским плодовима.
  • Решите се лоших навика попут пушења смањите употребу алкохола.
  • Једите мање оброке, али чешће и на тај начин нећете осећати глад.
  • Поред овакве исхране, препоручује се и увођење физичке активности. Најбоље би било да вежбате 3 пута недељно.

Пример јеловника: 

Доручак: Овсене пахуљица са немасним јогуртом и сок од поморанџе.

Ручак: печени кромпир пуњен немсним свежим сиром са спанаћем и броколијем или кромпир салата са дијеталним превилом и свежа зелена салата.

Вечера: Салата, тестенина од интегралног брашна и воћка за дезерт.

Напомена: Не препоручује се да се ова дијета држи дужи временски период, због малог удела масти које се уносе у организам. Пре започињања било које дијете консултујте се са лекаром.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.