Дуготрајно преједање је штетно, али ако авм се "омакне" - ниеј проблем.
![1598873806_pexels-photo-4686960.jpeg](/cache/images/9/4/a/d/d/94add9a7200ffa35459c459cb3173b302f1cbdfa.jpg)
Нова истраживања показују да нећете наштетити организму ако повремено поједете висококалорични оброк, све док то не постане навика која ће довести до вишка килограма и здравствених проблема.
Прочитајте још: Одговорите на 10 ПИТАЊА и проверите да ли имате ПРЕХРАМБЕНИ IQ
Студија, објављена у стручном часопису British Journal of Nutrition, наводи да једнократно преједање незнатно повећава количину масноћа у крвотоку неколико сати након јела, али не утиче на ниво глукозе у крви. Дакле, само је стално преједање штетно
Стално преједање је штетно.
Јер, систем органа за варење отпушта различите хормоне како би стимулисао отпуштање инсулина и подстакао осећај ситости.
Прочитајте још: Пробајте НАЈЛАКШУ дијету на свету: Једу се СЛАТКИШИ и не ГЛАДУЈЕ се, тајна је у РУСКОЈ ДИСЦИПЛИНИ
Основни проблем код преједања је што тело вишак калорија таложи као енергију у облику масти, а то може да допринесе гојазности ако се преобилно једе сваког дана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ