Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирница коју Јелена Ђоковић једе сваки дан: Пуна је витамина, убрзава метаболизам и не гоји

Екстра здрава намирница која је саставни део исхране Јелене Ђоковић

1697362493_jelena_djokovic_26092022_0040.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Много се причало и писало о исхрани најбољег тенисера света Новака и његове супруге Јелене Ђоковић, који су својевремено избацили месо из своје исхране. Док је Новак неколико пута истакао колико су му важне намирнице урме и банана, још једна од намирница је неизоставни део исхране у породици Ђоковић - киноа.

Киноа не гоји и саставни је део оброка Јелене Ђоковић и њеног супруга Новака Ђоковића. Киноа се назива "златом Инка" и "краљицом семенки", а све те сјајне епитете добила је због бројних здравствених предности које људима пружа вековима у исхрани.

Киноа садржи велике количине беланчевина због чега може да се такмичи са производима животињског порекла. Обилује витамином Е, Ц, калијумом, разним минералима, аминокиселинама и етеричним уљима, пише Жена.

Ова житрица је одлична замена за месо. Ако постите или сте вегетаријанац или веган, обавезно укључите киноу у своју исхрану. Киноа обилује влакнима који су неопходни за правилни рад црева. Такође, киноа не гоји и повољно делује на метаболизам, па се препоручује и током дијете.

 

Предности киное у исхрани

Вегетаријанци знају о чему причамо када кажемо како је киноа право кулинарско чудо. Ако се дода купусу, кромпиру или другом поврћу, осетићете пуноћу укуса каква се добија само кувањем меса.

Здрава својства се манифестују и у присуству витамина и аминокиселина које побољшавају метаболизам, чисте организам и нормализују његову функцију.

Доносимо вам један занимљив вегански рецепт са киноом:

Састојци:

1 шоља киное, која је клијала бар 24 сата
веза или две мање везе першуна, насеченог
1-2 парадајза, насеченог на коцкице
1 свежи краставац, насечен на коцкице
2 млада лука са зеленим деловима, насецкана
¾ кашичице хималајске соли
½ кашичице цимета
сок од једног лимуна
1/3 шоље маслиновог уља
¼ шоље насечене свеже нане (по жељи)

Припрема:

Киноу добро испрати и додати воду. Испирајте је 3 пута дневно током првог дана намакања. Клице ће почети да се формирају већ за 24 сата. Фино насецкајте першун и помешајте са осталим састојцима.

Додајте испрану и процеђену киноу. Оставите јело да одстоји минимум пола сата пре сервирања да се укуси сједине. Сервирајте као самостално јело, или на зеленим листовима, а можете јело користити и за пуњење парадајза.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas