Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
корисно

Помоћи ће вам да СМРШАТЕ, а није исхрана: Постоји још један важан фактор

Стресирање у вези са мршављењем је честа појава, чак и ако знате све у вези са фитнесом и исхраном, а делује као да не можете да пронађете праву формулу за своје тело.

1605167447_Depositphotos_225961436_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ова појава је, ипак, нормална, све до тренутка када схватите да су здравље и исхрана више од науке, а тада долази до опуштања које значајно помаже у мршављењу.

Научна је чињеница да тело није у могућности да се опорави када је под стресом. Како би у томе успело, оно треба да буде у фази опуштања. С обзиром на то да је мршављење напослетку вид лечења, једино има смисла то да, како бисте изгубили нежељене килограме, треба да пронађете начин да се опустите током читавог процеса. Парадокс је, међутим, у томе што већина дијета управо изазива стрес!

Прочитајте још: Дијета чувене Маргарите Королеве: Са овом дијетом килограми ће нестати за САМО 9 ДАНА

Снага воље је углавном кључна ствар током популарних дијета, како бисте одржали самоконтролу и превазишли осећање неуспеха, срамоте и кривице. Али у мршављењу је опуштање оно што значајно помаже, а не стрес. Зато је важно навести неколико савета за опуштање када желите да изгубите килограме:

Важна је воља.
  • Отпустите потребу да нешто поправите. Када сте фокусирани на „поправљање” себе и онога што је лоше, то вас стресира, зауставља напредак, а откључава нежељена понашања. Само опуштањем ћете успети у мршављењу, па тек након што истражите понашања која треба да поправите (без осуде), можете бирати хоћете ли их задржати или пустити.
  • Осетите своја осећања. Кад се боримо против негативних емоција, само их чинимо јачим. Зато, ако дозволимо себи да осетимо сву дубину својих осећања, то ће бити боље по нас. Она ипак представљају вибрације у нашем телу и требало би да их осећамо правилно, тако да их прихватимо и да будемо боље након тога.

Прочитајте још: ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ: Поморанџа и јаја и 15 килограма мање

  • Верујте својим инстинктима. Не постоји особа, књига или дијета која боље зна шта вашем телу треба. Ако вам се једе парче торте, немојте ни то одбацивати, јер ћете се после тога осећати боље – утврдили смо да опуштање помаже у мршављењу. Тело је много интелигентније од мозга и треба да му верујете. Вежбајте искључивање гласова у глави и повезивање са сензацијама у телу.
Верујте свом телу.
  • Промените дефиницију вишка килограма. То је, првенствено, потенцијална енергија, па се запитајте какву то врсту енергије можда чувате у себи? Ово би могла да буде енергија за креативност, тако да се опустите када је реч о дијети и то ће вам значајно помоћи не само у мршављењу, већ и у бољем самоизражавању. Сетите се: вишак килограма је симптом, а не проблем.
  • Дишите. Узимање дугог, дубоког даха је најбржи и најефикаснији начин да доведете тело из стања стреса у стање опуштања, захваљујући чему ћете имати значајну помоћ у мршављењу. Ово не значи нужно да треба да само седите пола сата. Једноставно се посветите узимању десет дубоких уздаха када будете били под стресом и видите како ћете брзо променити своје стање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas