Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

РЕШЕЊЕ без јо-јо ефекта: 5 намирница које убрзавају губитак тежине након 40. ГОДИНЕ ЖИВОТА

Није тајна да се са годинама метаболизам успорава и сваке године постаје све теже да се ослободите вишка килограма.

1681334722_1675521840_shutterstock_2142010179.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

До 30. године било је довољно само да престанете да једете вечеру, а за пар недеља можете изгубити три килограма вишка. Али временом, овај трик више не функционише. То је због чињенице да након 30 година људи природно почињу да губе мишићну масу. И, нажалост, смањење мишићне масе знатно олакшава добијање масти.

Прочитајте још: Краљица Летиција популарни јесењи материјал понела и на мајици: Савршен спој уз класичне панталоне (ФОТО)

Нутрициониста Лиса Јанг објашњава да поред доследног режима вежбања, потребно је да извршите неке корекције у исхрани како бисте убрзали сагоревање масти. Она препоручује пет намирница за бржи губитак тежине у 40-им.

Ланено семе

Ланено семе је одличан извор омега-3 масних киселина и такође је богато влакнима.

- Студије показују да конзумирање око 30 грама влакана дневно може подржати ваше напоре за губитак тежине. Влакна подстичу осећај ситости и штеде од преједања - објашњава нутрициониста.

Бобичасто воће

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Додајте мало свежих малина, купина, јагода или боровница у овсене пахуљице, јогурт или смутије. Бобице су богате хранљивим материјама, водом, антиоксидансима који помажу у борби против знакова прераног старења и фитокемикалија. Поред тога, бобице су одлична алтернатива висококалоричним десертима.

Авокадо

Авокадо је највредније воће за мршављење. Садржи влакна, здраве полинезасићене масти, калијум, фолну киселину, витамине А, Ц, Е и витамине Б. Авокадо се може исећи у салату, јести чист или изгњечити у пире за украс. Истовремено, плод даје осећај ситости три до пет сати.

Ораси и семенке

Када се једу умерено, орашасти плодови и семенке чине невероватно лаку и здраву ужину за мршављење. Орашасти плодови и семенке су богати влакнима, протеинима и здравим мастима. Просечан дневни унос за одраслу особу је око 20 грама.

Прочитајте још: Шта стоји иза традиције на венчањима "нешто старо, нешто ново"? Обичај који траје вековима

- Сваки орашасти плодови и семенке без додане соли и по могућности не пржени су веома корисни. Препуни су фитокемикалијама и хранљивим материјама. Микронутријенти у орашастим плодовима и семенкама укључују антиоксиданте као што су церотеноиди, токофероли (витамин Е), флавоноиди и ресвератрол. Поред тога, студије показују да једење орашастих плодова може довести до већег губитка тежине и побољшања осетљивости на инсулин - каже нутриционисткиња.

Кисели купус

Кисели купус је руска народна суперхрана која је управо дегустирана на Западу. Садржи и пробиотике и пребиотике, који позитивно утичу на варење и гастроинтестинални тракт уопште.

Постоји много разлога зашто кисели купус може помоћи да изгубите тежину. Прво, има мало калорија, мало масти и много влакана, што промовише ситост. Поред тога, пробиотици у киселом купусу смањују апсорпцију масти у ћелије, чиме инхибирају повећање телесне тежине. Поред предности губитка тежине, кисели купус садржи важне хранљиве материје као што су гвожђе, фолна киселина, манган, витамин Ц, витамин К1, бакар и калијум.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas