· · Коментари: 0
САВЕТИ

СМРШАЈТЕ НА ЗДРАВ НАЧИН: Уместо ригорозних дијета, примените савете стручњака

Сви их знамо, само да их применимо.

1610698150_Depositphotos_63667313_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Чаролија која вас доводи до витке фигуре не постоји, али у нашим генима постоје једноставни закони који нам помажу да очувамо витку линију. 

1. Свакодневно уживајте у воћу

Потрудите се да бар ваш један оброк дневно буде неко воће. Наранџа, грејп и мандарине пуне су храњивих материја које даје вашем телу здравље и виткост.

Прочитајте још: Годину дана јео је САМО КРОМПИР: Имао је 150 килограма, а данас је НЕПРЕПОЗНАТЉИВ (ФОТО/ВИДЕО)

2. Испуните дан разноврсном храном

Нека оброци у вашем дану садрже главне групе намирница: млеко, млечне производе, месо, рибу, житарице и производе од жита, поврће и воће. Комбинујте их како волите. Пазите на међуоброке, они не смеју бити замена за оброк, нити веће калоријске вредности од дневних оброка. 

Прочитајте још: Изабране НАЈБОЉА И НАЈГОРА ДИЈЕТА 2020. ГОДИНЕ: Једна је одлична за опште здравље, а другу никако не препоручују!

Фото: Депозит

3. Избаците навику преједање - гладовање

Свима нама познат сценарио - данас једем све и свашта, а сутра гладујем. Успешно издржимо неколико дана, а онда попустимо и све то надокнадимо огромним количинама хране. 

4. Не постављајте забране!

Играјте паметно и дозволите себи сву храну, али у малим количинама, а жеља за забрањеним постаће мања. 

Прочитајте још: И нутриционисти их избегавају: Зашто не воле намирнице за које сви мислимо да су здраве?

5. Будите активни

То се не односи нужно на исцрпљујуће вежбе. Одвојите неко време у дану, најбоље у јутарњим сатима и разгибајте се. Идите у шетње, трчите са својим љубимцима, замените лифт степеницама. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.