· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Водите рачуна о исхрани и пијете много воде али НЕ ГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ? Ово је 6 потенцијалних разлога

Пијете пуно воде, бројите калорије и баланс протеина-масти-угљени хидрати, а вага тврдоглаво показује исту цифру?

1677534646_shutterstock_131451773.jpg
Фото: Shutterstock

1. Бирате производе без глутена

Уз све предности дијете без глутена, погодна је само за оне који заиста имају нетолеранцију на глутен. Ако вам то одговара, имајте на уму да производи без глутена користе високо рафинисане шећере, а као резултат тога, добијате више калорија од чињенице да производи садрже више шећера.

2. Бирате храну са ниским садржајем масти

Иста прича. Да би храна са ниским садржајем масти била барем јестива, произвођачи јој додају много више шећера него обичну храну.

3. Користите заслађиваче

Сода "нула калорија", уместо шећера у кафи - таблета аспартама. Калорије су 0, али тело не прави разлику између шећера и заслађивача и производи инсулин на сигнал слатке хране испред вас. Произведени инсулин се претвара у гликоген, који се заузврат претвара у масти. Стандардна маст.

4. За доручак једете угљене хидрате

Житарице, каша, житни хлеб - све је то здраво и укусно, али не за доручак. Научници се једногласно слажу да у циљу губитка тежине доручак треба да буде искључиво протеински. За варење протеина потребно је много енергије и времена, а дуже се осећате сити.

5. Једете мало и често

Тако је ваше тело стално сито и заборављате шта је осећај глади. У међувремену, он вам омогућава да регулишете унос хране у складу са потребама тела. Када једете по распореду, једете више него што бисте могли.

6. Једете соју

Или пијете сојино млеко, једном речју, конзумирате овај производ у било ком његовом облику. Соја садржи фитохормоне сличне естрогену, женском полном хормону. Његов вишак тело доживљава као сигнал за накупљање масти!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.