Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОПАЛЕ ДИЈЕТЕ

Стигао је одговор на вечито питање: Ево зашто никако НЕ МОЖЕТЕ СМРШАТИ

Вежбате, храните се здраво и понашате према упутствима нутрициониста, али килограми су и даље ту?

1634658556_Depositphotos_183847812_S.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Особе којима нагло пада ниво шећера у крви дневно у организам унесу око 312 калорија више од других, што иако не делује много, на годишњем нивоу може утицати на повећање телесне килаже, показало је последње истраживање са Краљевског колеџа у Лондону.

Прочитајте још: ШОК: Лепа Брена ударила шамар водитељу због непријатног питања (ВИДЕО)

Истраживање је спроведено на 1.070 људи за које су аутори студије сваки дан бирали што ће јести за доручак, док су ручак и вечеру сами бирали. Они су носили уређаје који прате ниво глукозе у крви, а сви су за доручак јели мафине који су садржали једнак број калорија, али су варирали у нивоу угљених хидрата, протеина, масти и влакана.

Свакодневно су бележили и шта су све конзумирали, као и када су осећали глад. Показало се да су они којима је шећер у крви нагло падао у просеку били за девет посто гладнији од других, па би у дану појели просечно 312 калорија више, што укупно након годину дана одговара чак десетак килограма вишка.

Прочитајте још: Четири намирнице за које нисмо знали да имају противупална дејства

- Показали смо да нагли пад шећера утиче на осећај глади и унос калорија више него просечан ниво шећера у крви - рекла је др Сарах Бери и напоменула је и да кад су дијета или пост у питању, тек треба да истраже како наш метаболизам функцише.

Откриће да пад шећера има тако велики утицај на глад и апетит може људима помоћи да лакше прате и контролишу своју телесну тежину и да дугорочно побољшају своје здравље и начин исхране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas