Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

5 корака до ВИТКЕ ФИГУРЕ: Откривамо како једноставно да почнете да једете исправно

Све више људи жели да промени своје навике у исхрани, али приоритети су им увек на некој другој страни...

1677973092_1661525221_profimedia-0184881693.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Дакле, ако сте већ одредили приоритете и спремни сте да почнете да мењате своју исхрану, фигуру и живот уопште, ево упутства корак по корак за вас.

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Корак 1 - Баците смеће од хране

Одбацијте храну ниске нутритивне вредности, она не доноси никакву корист телу, ометају апсорпцију хранљивих материја и кваре здравље. Држећи своје тело подаље од ове хране, већ чините велики корак ка здравом и витком телу.

Ово укључује:

  • Шећер и производи који га садрже;
  • Пецива и други производи од белог брашна;
  • Брза храна (помфрит, пица, ролнице, чипс, крекери, итд.);
  • Кобасице и полупроизводи од меса;
  • Мајонез, кечап и други сосови;
  • Сокови, сода.

Корак 2 - Уклоните алкохолна пића

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Ова група штетних производа заслужује посебну пажњу. Алкохол, чак иу малим количинама, негативно утиче на људски организам. Промовише задржавање воде, успорава метаболизам, „испере“ витамине и минерале којих већ недостаје.

Чак и ако вам је циљ да смршате, а не постанете здравији, алкохол ће ипак морати да се елиминише, бар на неко време, јер директно утиче на преједање. Алкохолна пића делују на неуроне који контролишу апетит и чине да осећамо интензивну глад. Као резултат, чак и мала доза може довести до квара хране.

Корак 3 - Успоставите режим конзумирања воде

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Почните да пијете воду у нормалним количинама потребним вашем телу. Овај корак је веома ефикасан, јер вода учествује у свим биохемијским процесима, помаже у разградњи масти, нормализује столицу, потискује апетит и отклања оток.

Израчунајте количину воде користећи формулу 30 милилитара по килограму телесне тежине. Ако је ваша тежина 70 килограма - ваша количина воде је 2100 милилитара дневно. Ова количина је неопходна за нормално функционисање вашег тела и морате запамтити да му обезбедите воду.

Пређите на навику да радите ово:

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

  • Попијте једну чашу (топле) воде након буђења - то ће помоћи да се тело покрене након спавања.
  • Пијте једну чашу воде 30 минута пре сваког оброка.
  • Пијте воду током физичке активности.
  • Попијте једну чашу воде 60 минута пре спавања.

Корак 4 - прилагодите исхрану

Не заборавите на циркадијалне ритмове, они су важни за правилно функционисање тела. Да би функционисао као сат, потребно је да пратите не само обрасце спавања, већ и исхрану. Израчунајте колико оброка вам је пријатно да једете дневно и покушајте да једете у исто време. Прилагодите овај распоред свом ритму живота како бисте га учинили што удобнијим.

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

Морате имати 3 главна оброка, а ужине остају на ваш захтев, односно на захтев. Ако тело тражи, укључите грицкалице између главних оброка, али ако не осећате глад између њих, нема смисла намерно грицкати.

Корак 5 - Учините исхрану стилом живота

Да правилна исхрана не би била привремена дијета, већ начин живота, прилагодите се дуготрајном раду. Ево навика које ће вам помоћи:

Прочитајте још: Тајна смисао која мења свест свакога од нас: Никола Тесла на потпуно другачији начин тумачио је "ОЧЕ НАШ"

  • Прочитајте о предностима сваког производа који користите - ово ће вас мотивисати;
  • Не купујте брзу храну, слаткише и брзу храну – ако ових производа нема код куће, мање ћете бити у искушењу да се ослободите;
  • Навикните се на правило тањира: свако главно јело ставите на раван тањир (тачно половину тањира треба да заузме свеже поврће, четвртину тањира треба да буде месо или риба, а другу четвртину прилог);
  • Промените начин кувања хране - пржите без уља, на пари или у рерни;
  • Немојте се преједати, запамтите да засићење долази 15-20 минута након јела. Обучите се да пратите ситост и зауставите се на време.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas