· · Коментари: 0
ОТВОРЕНО

Због шећера је изгубила ВИД, а онда је кренула у борбу са скидањем килограма: БОЈАНА СТАМЕНОВ открила како је изгубила 70 КГ

Певачица је 185 килограма, а потом је због здравља морала да смрша

1646637625_bojana-stamenov.png
Фото: Yоутубе принтсцреен/РТС

Певачица је открила да је на почетку дијете и интензивних тренинга имала 185 килограма и да је планирала да иде на операцију желудца. Како би се припремила за операцију, морала је да скине барем 10 одсто своје телесне тежине како би доктори пристали да је оперишу.

Прочитајте још: Једите све, а изгубите и до 25 КГ: Ово је НАЈСАВРШЕНИЈА ДИЈЕТА на свету

Бојана је испричала и да ли се након губитка килограма осећа исто.

- Изнутра јесам и даље иста иако сам се споља променила. Осећам се далеко лакше, психички боље, а физички да и не причам. Осећам се као милион долара - испричала је певачица у емисији "РТС Ординација" и додакла да и даље није остварила свој циљ.

Губитак килограма још увек траје

- Код мене губитак килограма још увек траје. Имала сам здравствених проблема. Кренуло је све низбрдо. Раније нисам редовно јела збног наступа, концерата. Често си на пробама, концертима, у колима и онда када заседнем да једем, онда баш једем. Ко ће да носи чинијице, храну. Међутим испоставило се да када се може све се хоће. Код мене је здравствено стање било катастрофа и зато сам морала нешто да променим.

Популарна певачица је због проблема са шећером у једном тренутку остала и без вида:

- Јуна 2020. мој сећер је био 27.7. Приметила сам да не видим добро. До тада нисам имала проблеме, била сам здрава дебелица. Била сам на граници инсулинскер резистенције...Одстанили су ми жучну кесу и тада су ми скренули пажњу да морам да пазим шта једем. Највише што сам издржала на режиму пре овога било је шест месеци. Онда се смориш, јер мршавиш онда то крене спорије да иде - каже Бохана у емисји "Ординација" и напомиње да је често била на дијетама, али да то није давало никакве резултате:

- Одете код нутриционисте он вам да листу намирница и каже видимо се за две недеље или за недељу дана. Ја сам свакога дана била дужна да рапортирам свом тренеру шта сам јела, када сам заспала , када сам се пробудила. Шта сам имала за доручак, ручак, вечеру. Било ми је на почетку нерално да морам да пишем некоме шта сам јела. Али сам писала. Па се размишљам да ли да напишем да сам појела штанглу чоколаде, а онда схатим да лажем ја ни нутриционисту нити тог неког ко ме контролише, него само себе. Вишак килограма утицао је на чињеницу да Бојана не може нормално да се креће, а због чињенице да јој се мути вид више није могла да гледа људе у очи.

Јеловник Бојане Стаменов

- За доручак једем три пржена јаја, парадајз, краставац и воћку. За ручак сам смела 250 печеног пилећег меса, прженог на тефлону салату и воћку. За вечеру сам могла овсене пахиљице са воћем, рижото са печуркама, сатараш. Стално сам била сита. Имала сам периоде када сам могла да спајам протеине и угљене хидрате по недељу дана. Ја нисам могла да поједем цео оброк, па сам кукала да сам надута. Долазила сам до тога да не могу да поједем цео оброк.

- Рекла сам докторки: - Извините што вас не гледам, јако сам нервозна, али ја вас не видим нормално. Нисам пршетала градом нормално, не знам како Београд изгледа. Ја бих докторка да идем и на операцију желудца, ако се то код нас ради." Докторка ми је рекла: - Ја сам вас саслушала и ја сам вас убацила на програм за смањење желудца - припча Бојана и додаје:

- У октобру сам прошла конзилијум и морала сам да скинем још 10 одсто тежине да би ме оперисали. Дошла сам на једну контролу, другу, а онда је докторка добила корону. Почела је корона, она је све успорила. Пролазило је време, нико се није јављао. Ја сам била на режиму, килограми су се спуштали, а онда су кренули да стагнирају. Нисам могла ни да ходам колико сам хтела. На наговор другарице сам се јавила једном човеку за ког ми је рекли шта зна да ради са људима попут мене.

Иако се у почетку стидела да иде на тренинге због физичког изгледа, упорност је била јача:

- Било ми је јако непријатно. Почетак ми је био трауматичан. Сада из овог угла схватам да није требало да ми буде непријатмо. Кренули смо са 185 килограма, а ја сам пре тога скинула већ доста као припрему за оперијацију. Рекла сам му да морам да скинем килограме још да ме не би одбили за операцију. За разлику од исхрана које сам имала раније од нутриционисте, дозвољено ми је било да једем пасуљ, сочива, грашак, смела сам воће што је мени много значило. Скинула сам 70 килограма за годину дана. Постала сам другачија по понашању, енергији, расположењу. Након четири ипо месеца тренингла ја сам скинула 35 килограма. И тада сам почела да се двомим да ли желим да идем на операцију. Осећала сам да не треба да се оперишем - додала је Бојана, а потом открила да ли намерава да се заустави на овој килажи:

Прочитајте још:  "Кад год га погледам, стане ми кнедла у грлу": Лепа Брена о борби сина Виктора са гојазношћу - дошао је до 163 килограма(ФОТО)

- Циљ ми је да видим двоцифрен број на ваги, ту бројку 99! Мислим да ће тог дана бити ватромет у мом крају. Циљ ми је да се увек овако добро осећам. Осећам се лепо сама са собом. Сада хоћу још - закључила је певачица.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.