· · Коментари: 0
ОСВЕЖАВАЈУЋЕ

БОЗА: Неправедно заборављен НАПИТАК из детињства, који ЈАЧА ИМУНИТЕТ (РЕЦЕПТ)

Боза је природан, здрав и окрепљујући напитак препун витамина.

1623847209_boza.png
фото: Принтскрин/Јутјуб/Sofra Shqiptare

Боза потиче из Турске, још из доба Османског царства, и веровало се да овај напитак стар преко више од хиљаду година доноси телу снагу.

Данас, код нас помало већ заборављена, боза је популарна широм балканских земаља.

Прочитајте још: Слатко, кремасто, укусно: Сутлијаш на ТУРСКИ начин (РЕЦЕПТ)

Изузетно је здрава, и јача имунитет.

Боза је богата витаминима а, б и е, као и гвожђем. Садржи и велики број корисних бактерија, па је нарочито добра за спортисте, труднице, породиље...

Рецепт за бозу је једноставан и можете је припремити у свом дому.

Потребно вам је:

500 грама непросејаног кукурузног брашна

5 литара млаке воде

20 грама квасца

500 грама шећера

Прочитајте још: Направите ДОМАЋИ СОК ОД АРОНИЈЕ, и попијте чашу пуну здравља (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Кукурузно брашно ставите у већу шерпу, успите 5 литара воде и оставите да "преноћи".

Ујутру ставите на шпорет и кувајте два сата мешајући повремено. Склоните са шпорета и оставите да одстоји пар сати.

Након тога у смесу умешајте квасац размућен са мало млаке воде, па опет оставите да “преноћи” до сутрадан. Следећи дан процедите течност кроз газу и додајте шећер.

Расхладите напитак и по жељи декоришите млевеним циметом.

Бозу треба обавезно држати у фрижидеру због врења, а предлаже се и да правите количину за коју сте сигурни да ћете попити у најкраћем року.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.