Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири савета како да ваше дете са уживањем почне да једе рибу

Без обзира на то колико година има ваше дете, никада није прерано или прекасно да га охрабрите да проба нову храну, а риба је свакако намирница коју не би требало, без обзира на опирање деце, да занемарите.

1648551382_sestavine_tuna--1-.jpg
Oglas

Шта кажу стручњаци?

Као одличан начин да се деци чешће уведе риба у исхрану нутриционисткиња Маја Асталош наводи квалитетну рибљу паштету намазану на интегрални хлеб, најбоље од Жуторепе туне која је означена као најквалитетнија за људску исхрану. Она истиче да је деца много лакше прихватају, да се приликом термичке обраде не губи на квалитету и да кроз ову намирницу деца добијају све неопходне нутријенте који су им из рибе потребни.

„Жуторепа туна је богат извор витамина А, неопходног за добар вид, квалитет коже и косе, а садрзи пуно витамина Д и калцијума који улазе у састав костију и зуба. Месо Жуторепе туне је богато јодом и флуором који убрзавају метаболизам и раст организма, одличан је извор магнезијума, цинка као и селена који појачавају имуни систем и јачају штитну жлезду. Рибљу паштету родитељи могу направити сами или пронаћи готов производ који је без конзерванса, вештачких боја, појачивача укуса, палминог уља, са мањом концентрацијом соли и масти“ закључује др Асталош.

Фото: Аргета

А како да препоруку стручњака претворите у праксу помоћи ће савети које смо припремили за вас: 

1. Читање едукативних прича 

Испричајте вашем малишану авантуре Патка Јуниора који је захваљујући Аргета Јуниор намазима са другарима на онлајн платформи Јуниорове авантуре постао најбољи проналазач, еколог, спортиста и научник. Испробајте заједно комад омиљеног хлеба намазан савршено мазивим и супер укусним Аргета Јуниор Супер Туна или Крем Туна намазом, направљеним од најфинијих филета Жуторепе туне са искључиво биљним зачинима и уљима. Инспиративне приче и добар укус који ће радо прихватити је срећан крај који ћете добити. 

Фото: Аргета

2. Одлазак на пецање 

Проведите дан у природи на пецању и објасните детету да је риба извор протеина који помажу у изградњи мишића, као и да је богата цинком, јодом, гвожђем и фосфором. Уживајте у укусној ужини од Аргета Јуниор рибљих намаза који дају довољно енергије, а дете ће укус везати за лепе успомене и увек са задовољством појести још. 

3. Дозволите детету да бира између два укуса 

Охрабрите децу да откривају нове ствари – сервирајте им грисине, штапиће паприке и шаргарепе уз Аргета Јуниор Крем Туну и Аргета Јуниор Супер Туну и дозволите им да се сами упознају с новим укусима на различите начине.

4. Поделите своја искуства са њима

Покажите деци омиљени рибљи намаз и због чега га волите, чиме ћете пробудити њихову радозналост и жељу да и они буду „велики“ и једу исту храну као ви.  Ужинајте заједно и покажите им колико уживате током јела, а они ће се потрудити да вас прате у стопу.   

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas