· · Komentari: 0

Četiri saveta kako da vaše dete sa uživanjem počne da jede ribu

Bez obzira na to koliko godina ima vaše dete, nikada nije prerano ili prekasno da ga ohrabrite da proba novu hranu, a riba je svakako namirnica koju ne bi trebalo, bez obzira na opiranje dece, da zanemarite.

1648551382_sestavine_tuna--1-.jpg

Šta kažu stručnjaci?

Kao odličan način da se deci češće uvede riba u ishranu nutricionistkinja Maja Astaloš navodi kvalitetnu riblju paštetu namazanu na integralni hleb, najbolje od Žutorepe tune koja je označena kao najkvalitetnija za ljudsku ishranu. Ona ističe da je deca mnogo lakše prihvataju, da se prilikom termičke obrade ne gubi na kvalitetu i da kroz ovu namirnicu deca dobijaju sve neophodne nutrijente koji su im iz ribe potrebni.

„Žutorepa tuna je bogat izvor vitamina A, neophodnog za dobar vid, kvalitet kože i kose, a sadrzi puno vitamina D i kalcijuma koji ulaze u sastav kostiju i zuba. Meso Žutorepe tune je bogato jodom i fluorom koji ubrzavaju metabolizam i rast organizma, odličan je izvor magnezijuma, cinka kao i selena koji pojačavaju imuni sistem i jačaju štitnu žlezdu. Riblju paštetu roditelji mogu napraviti sami ili pronaći gotov proizvod koji je bez konzervansa, veštačkih boja, pojačivača ukusa, palminog ulja, sa manjom koncentracijom soli i masti“ zaključuje dr Astaloš.

Foto: Argeta

A kako da preporuku stručnjaka pretvorite u praksu pomoći će saveti koje smo pripremili za vas: 

1. Čitanje edukativnih priča 

Ispričajte vašem mališanu avanture Patka Juniora koji je zahvaljujući Argeta Junior namazima sa drugarima na onlajn platformi Juniorove avanture postao najbolji pronalazač, ekolog, sportista i naučnik. Isprobajte zajedno komad omiljenog hleba namazan savršeno mazivim i super ukusnim Argeta Junior Super Tuna ili Krem Tuna namazom, napravljenim od najfinijih fileta Žutorepe tune sa isključivo biljnim začinima i uljima. Inspirativne priče i dobar ukus koji će rado prihvatiti je srećan kraj koji ćete dobiti. 

Foto: Argeta

2. Odlazak na pecanje 

Provedite dan u prirodi na pecanju i objasnite detetu da je riba izvor proteina koji pomažu u izgradnji mišića, kao i da je bogata cinkom, jodom, gvožđem i fosforom. Uživajte u ukusnoj užini od Argeta Junior ribljih namaza koji daju dovoljno energije, a dete će ukus vezati za lepe uspomene i uvek sa zadovoljstvom pojesti još. 

3. Dozvolite detetu da bira između dva ukusa 

Ohrabrite decu da otkrivaju nove stvari – servirajte im grisine, štapiće paprike i šargarepe uz Argeta Junior Krem Tunu i Argeta Junior Super Tunu i dozvolite im da se sami upoznaju s novim ukusima na različite načine.

4. Podelite svoja iskustva sa njima

Pokažite deci omiljeni riblji namaz i zbog čega ga volite, čime ćete probuditi njihovu radoznalost i želju da i oni budu „veliki“ i jedu istu hranu kao vi.  Užinajte zajedno i pokažite im koliko uživate tokom jela, a oni će se potruditi da vas prate u stopu.   

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.