Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧОКОЛАДНЕ ШИШАРКЕ: Импресионирајте госте овим прелепим празничним колачима (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Направите брзи укусни колач, и обликујте шишарке у пар корака

1672324329_shutterstock_2076760069-sisarke-kolac.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Чоколадни тарт: 
200гр тамне чоколаде  са 70% какаа
200гр шећера у праху
4 јаја
200гр путера
2 кашике брашна
1 кашика екстракта ваниле

Припрема: 
Отопите чоколаду са путером, у чинији коју ћете ставити у посуду са топлом водом, или на благој температури у рерни. Битно је да се отопи а не кува. Затим додати шећер у праху, и екстракт ваниле. Полако додајте јаја, једно по једно. На крају, додати брашно уз лагано мешање. Смесу не треба превише мешати, само док се све не сједини.
Пећи на 180Ц, отприлике 25мин, у плеху са пек папиром. Тарт треба да буде и даље мек унутра, али потпуно печен споља.

Прочитајте још: ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА: Потребна су вам свега 3 САСТОЈКА - Нема печења, готов за тили час (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Прочитајте још: ЗДРАВ КРЕМ ОД ЛЕШНИКА: Можете га јести без гриже савести (РЕЦЕПТ)

Декорација за шишарке:

Након што се тарт охладио, требаће вам:
- 50-60мл шлаг- крема, 80 гр млевених бадема, финална текстура смесе треба да буде мека, никако сува,
да би могли да обликујете јајасти облик за шишарке. Требаће вам још и чоколадне пахуљице од житарица, како бисте направили љускице од шишарки. Испратите кораке за обликовање и декорацију, и на крају шишарке поспите са мало шећера у праху, како бисте дочарали снег.

Ова предивна декорација биће пун погодак за празничну трпезу, а оставиће све без даха и својим изгледом!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas