Oglas
· · Komentari: 0

ČOKOLADNE ŠIŠARKE: Impresionirajte goste ovim prelepim prazničnim kolačima (RECEPT/VIDEO)

Napravite brzi ukusni kolač, i oblikujte šišarke u par koraka

1672324329_shutterstock_2076760069-sisarke-kolac.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Čokoladni tart: 
200gr tamne čokolade  sa 70% kakaa
200gr šećera u prahu
4 jaja
200gr putera
2 kašike brašna
1 kašika ekstrakta vanile

Priprema: 
Otopite čokoladu sa puterom, u činiji koju ćete staviti u posudu sa toplom vodom, ili na blagoj temperaturi u rerni. Bitno je da se otopi a ne kuva. Zatim dodati šećer u prahu, i ekstrakt vanile. Polako dodajte jaja, jedno po jedno. Na kraju, dodati brašno uz lagano mešanje. Smesu ne treba previše mešati, samo dok se sve ne sjedini.
Peći na 180C, otprilike 25min, u plehu sa pek papirom. Tart treba da bude i dalje mek unutra, ali potpuno pečen spolja.

Pročitajte još: PRAZNIČNA TRPEZA: Potrebna su vam svega 3 SASTOJKA - Nema pečenja, gotov za tili čas (RECEPT/VIDEO)

Pročitajte još: ZDRAV KREM OD LEŠNIKA: Možete ga jesti bez griže savesti (RECEPT)

Dekoracija za šišarke:

Nakon što se tart ohladio, trebaće vam:
- 50-60ml šlag- krema, 80 gr mlevenih badema, finalna tekstura smese treba da bude meka, nikako suva,
da bi mogli da oblikujete jajasti oblik za šišarke. Trebaće vam još i čokoladne pahuljice od žitarica, kako biste napravili ljuskice od šišarki. Ispratite korake za oblikovanje i dekoraciju, i na kraju šišarke pospite sa malo šećera u prahu, kako biste dočarali sneg.

Ova predivna dekoracija biće pun pogodak za prazničnu trpezu, a ostaviće sve bez daha i svojim izgledom!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas