Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИПРЕМА СПЕЦИЈАЛИТЕТА

Да ли сте пробали ЈУНЕЋИ ЈЕЗИК? Ево како да припремите овај НИСКОКАЛОРИЧНИ ОБРОК (РЕЦЕПТ)

Овај нискокалорични нуспроизвод садржи велику количину гвожђа и витамина Б - и може бити права посластица

1680209096_1624189936_shutterstock_134665781.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Али не само то га чини привлачним, већ и деликатан укус и сочност. А да би језик испао такав, треба знати неколико трикова.

  • Прво, требало би да изаберете прави - то јест, свеж говеђи језик. Боље је узимати охлађено, тако да је лакше проверити свежину. Месо испод грубе површине треба да буде розе - замолите продавца да направи мали рез како би то проверио.
  • Друго, језик мора бити натопљен пре кувања у топлој, али не врућој води 30-40 минута.
  • Треће, не бацајте језик у врелу воду. Напуните га водом и ставите на ватру. Чим се током кључања створи пена, уклоните је, оцедите воду и додајте нову - али већ кључалу воду.
  • Језик треба да кувате дуго, око три сата - брзином од 25 минута на сваких 50 грама, плус још 20 минута. Отприлике сат времена пре спремности, посолите и баците поврће - цео лук и шаргарепу, исеците на велике комаде. Можете ставити и пар ловорових листова, али их треба уклонити након 15 минута.
  • Кувани језик потопите у хладну воду на 5 минута – тако ће се охладити и кожа ће се лакше и брже скинути. И на крају, за резање говеђег језика на танке кришке, припремите веома оштар нож.

Језик можете послужити и као самостално јело, додати га у свеже салате са краставцем - ово ће учинити јело задовољавајућим, али ипак здравим и нискокалоричнијим.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas