Oglas
· · Komentari: 0
PRIPREMA SPECIJALITETA

Da li ste probali JUNEĆI JEZIK? Evo kako da pripremite ovaj NISKOKALORIČNI OBROK (RECEPT)

Ovaj niskokalorični nusproizvod sadrži veliku količinu gvožđa i vitamina B - i može biti prava poslastica

1680209096_1624189936_shutterstock_134665781.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ali ne samo to ga čini privlačnim, već i delikatan ukus i sočnost. A da bi jezik ispao takav, treba znati nekoliko trikova.

  • Prvo, trebalo bi da izaberete pravi - to jest, svež goveđi jezik. Bolje je uzimati ohlađeno, tako da je lakše proveriti svežinu. Meso ispod grube površine treba da bude roze - zamolite prodavca da napravi mali rez kako bi to proverio.
  • Drugo, jezik mora biti natopljen pre kuvanja u toploj, ali ne vrućoj vodi 30-40 minuta.
  • Treće, ne bacajte jezik u vrelu vodu. Napunite ga vodom i stavite na vatru. Čim se tokom ključanja stvori pena, uklonite je, ocedite vodu i dodajte novu - ali već ključalu vodu.
  • Jezik treba da kuvate dugo, oko tri sata - brzinom od 25 minuta na svakih 50 grama, plus još 20 minuta. Otprilike sat vremena pre spremnosti, posolite i bacite povrće - ceo luk i šargarepu, isecite na velike komade. Možete staviti i par lovorovih listova, ali ih treba ukloniti nakon 15 minuta.
  • Kuvani jezik potopite u hladnu vodu na 5 minuta – tako će se ohladiti i koža će se lakše i brže skinuti. I na kraju, za rezanje goveđeg jezika na tanke kriške, pripremite veoma oštar nož.

Jezik možete poslužiti i kao samostalno jelo, dodati ga u sveže salate sa krastavcem - ovo će učiniti jelo zadovoljavajućim, ali ipak zdravim i niskokaloričnijim.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas