Домаћи шећер у праху прави се брзо и лако, уз само два састојка која сигурно имате код куће.
Састојци:
- 200 г белог кристал шећера
- 2 кашичице густина (кукурузног скроба)
Припрема:
Куповни шећер у праху често садржи додатке против згрудњавања, а и не знате увек колико је свеж. Добра вест је да га можете направити код куће за само неколико минута – и то уз два основна састојка која већ имате. Осим што је економичније, домаћи шећер у праху је фин, свеж и можете га направити тачно колико вам треба. Било да спремате глазуру, фил, шлаг или само желите да поспете колач за бољи изглед – овај трик ће вам добро доћи.
Сипајте кристал шећер и густин у блендер, млин за кафу или сецкалицу с јаким ножем. Миксирајте пуном снагом 2–3 минута, док не добијете фин, ситан прах. По потреби просејте кроз сито да одстраните евентуалне грудвице. Чувајте у тегли с поклопцем, на сувом месту.
Овај домаћи шећер у праху користи се као и куповни – за шлаг, торте, бисквите, глазуре и декорацију.
(Ствар укуса)