· · Коментари: 0

Домаћи сос за батаке којима нико неће моћи да одоли: Уживаћете у укусу

Не морате да буде профи кувар како би вам ово јело успело, а најбоље је ако послужите са пиринчем или пире кромпиром

1674399202_shutterstock_534547093.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пилетина је изузетно здрава, а за припрему јела може да се користи било који део меса. Бело месо је најпопуларније и постоји безброј рецепата за припрему, али батаци су још сочнији и укуснији, поготово ако их направите у овако дивном сосу од сенфа и сланине.

Састојци:

  • 1 кг батака 
  • 150 г сланине 
  • 2 црна лука 
  • 1 кашичица тимијана 
  • 6 ченова белог лука 
  • 3 кашике сенфа 
  • 1 кашичица бибера у зрну 
  • 1 кашика брашна 
  • 700 мл воде 
  • першун
  • 2 ловорова листа 

Прочитајте још: Уз помоћ овог режима исхране Сања Кужет скинула је 18 КИЛОГРАМА: Данас је једна од најзгоднијих водитељки

Припрема:

Месо посолите и побиберите са обе стране, па добро утрљајте. Испржите у загрејаном тигању који сте мало науљили, по 5 минута са обе стране. Извадите месо, па додајте сецкану сланину, а када се и она пропржи извадите је из тигања. Сипајте у исти сецкани бели лук, па посолите и побиберите. Додајте млевени бели лук, када црни омекша и после минут сипајте и сенф. Поспите бибер у зрну и промешајте. Затим додајте брашно, промешајте и онда сипајте воду. Вратите месо и сланину, ставите ловоров лист и поклопите.Кувајте на ниској темепратури неких 45 минута. Поспите сецканим першуном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.