Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЕГЗОТИЧАН И БОГАТ УКУС: Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом

Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом прави се од комада пилећег меса, који се пеку у рерни на плеху.

1749224609_453773_shutterstock-1066706075_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ево како да направите пилетину са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом!

Састојци:

* 4 чена белог лука, нарезана
* 2 кашике смеђег шећера
* 4 кашике тамног соја соса
* 1 кашичица млевене куркуме
* 2 кашичице млевеног коријандера
* 1-2 кашичице пахуљица љуте папричице
* 1 стабљика лимунске траве, уклоњени спољни слојеви, корен исечен и стабљика танко исечена

* 2 кашике уља
* 200 мл пуномасног кокосовог млека
* 1 кг пилећих батака

* 250 г печеног кикирикија

* 2 лимете
* 2 млада лука, исечена
* 2 црвене љуте папричице, танко нарезане
* Веза коријандера, листови грубо исецкани

Рецепт за пилетину са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом:

 Корак 1: 

Направите чили пасту

Да бисте направили пилетину са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом у процесору за храну или блендеру измиксирајте бели лук, пола шећера и пола соја соса са млевеном куркумом и коријандером, пахуљицама љуте папричице, лимунском травом, уљем и половином кокосовог млека, да добијете глатку пасту.

 Корак 2: 

Маринирајте пилетину

Помешајте мешавину кокосовог млека са пилетином, поклопите и оставите да се маринира у фрижидеру најмање 1 сат, али што дуже то боље. Извадите пилетину из фрижидера око 20 минута пре него што планирате да је кувате.

 Корак 3: 

Загрејте рерну

У процесору за храну/блендеру умутите половину кикирикија заједно са преосталим шећером, соја сосом и кокосовим млеком и соком од 1 лимуна. Ставите на једну страну. Загрејте рерну на 200°Ц. Пилетину и вишак маринаде поређајте на плех заједно са младим луком.

 Корак 4: 

Прелијте сосом

Пеците 35-40 минута док пилетина не поприми златну боју. Извадите из рерне и прелијте сосом од кокоса и кикирикија, а затим поспите преосталим кикирикијем (или послужите уз њега појединачно), свежим љутим папричицама и сецканим коријандером. Преосталу лимету исеците на кришке за цеђење преко пилетине. Уживајте у пилетини са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом.

(СтварУкуса)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas