Oglas
· · Komentari: 0

EGZOTIČAN I BOGAT UKUS: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom

Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom pravi se od komada pilećeg mesa, koji se peku u rerni na plehu.

1749224609_453773_shutterstock-1066706075_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Evo kako da napravite piletinu sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom!

Sastojci:

* 4 čena belog luka, narezana
* 2 kašike smeđeg šećera
* 4 kašike tamnog soja sosa
* 1 kašičica mlevene kurkume
* 2 kašičice mlevenog korijandera
* 1-2 kašičice pahuljica ljute papričice
* 1 stabljika limunske trave, uklonjeni spoljni slojevi, koren isečen i stabljika tanko isečena

* 2 kašike ulja
* 200 ml punomasnog kokosovog mleka
* 1 kg pilećih bataka

* 250 g pečenog kikirikija

* 2 limete
* 2 mlada luka, isečena
* 2 crvene ljute papričice, tanko narezane
* Veza korijandera, listovi grubo iseckani

Recept za piletinu sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom:

 Korak 1: 

Napravite čili pastu

Da biste napravili piletinu sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom u procesoru za hranu ili blenderu izmiksirajte beli luk, pola šećera i pola soja sosa sa mlevenom kurkumom i korijanderom, pahuljicama ljute papričice, limunskom travom, uljem i polovinom kokosovog mleka, da dobijete glatku pastu.

 Korak 2: 

Marinirajte piletinu

Pomešajte mešavinu kokosovog mleka sa piletinom, poklopite i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 1 sat, ali što duže to bolje. Izvadite piletinu iz frižidera oko 20 minuta pre nego što planirate da je kuvate.

 Korak 3: 

Zagrejte rernu

U procesoru za hranu/blenderu umutite polovinu kikirikija zajedno sa preostalim šećerom, soja sosom i kokosovim mlekom i sokom od 1 limuna. Stavite na jednu stranu. Zagrejte rernu na 200°C. Piletinu i višak marinade poređajte na pleh zajedno sa mladim lukom.

 Korak 4: 

Prelijte sosom

Pecite 35-40 minuta dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz rerne i prelijte sosom od kokosa i kikirikija, a zatim pospite preostalim kikirikijem (ili poslužite uz njega pojedinačno), svežim ljutim papričicama i seckanim korijanderom. Preostalu limetu isecite na kriške za ceđenje preko piletine. Uživajte u piletini sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom.

(StvarUkusa)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas