Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИДЕАЛНЕ ЗА ПОСТ: Да ли сте пробали ПОСНЕ пихтије?

ПРСТЕ да полижеш...

1703160878_posne-pihtije.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин/Бокина кухиња
Oglas

Сезона је поста, а ево одличне идеје шта спремити. У питању су "пихитје" од боба.

Боб је рођак пасуља, а многи су чули и ону брзалицу "поп посеја боб". У сваком случају, веома је укусан, а овај рецепт је веома једноставан за припрему.

Састојци:

1кг боба,

1дл уља,

4 чена белог лука,

2 кашичице соли,

алева паприка.

Припрема:

Килограм боба потопите у доста воде.

Отприлике да буде у посуди једна трећина боб, а одозго још две трећине воде. Тако оставите цео дан и целу ноћ да одстоји. Љуштите тако што мало оштрим ножем засечете са стране и скинете љуску.

Боб ставите у шерпу и налијте хладном водом да огрезне или најбоље два прста преко да је вода.Одмах ставите на средњу ватру, никако на најјачу, да проври па да смањите. И кувајте док се не распадне. Наравно проверавајте воду да баш не загори и да не искипи.

 

Узмите неку кашику или кутлачу, само мању кутлачу и полако одливајте воду. Узимајте са површине. Никако да процедите, него да одлијете, битна разлика.

Одливајте све док се не појави боб на површини као на слици. Остаће мало течности, али не брините јер ће да уври касније.

Штапним миксером добро све испасирајте у кашу. Додајте две кашичице соли и додајте један децилитар уља које је предходно загрејано да проври. Уље додајете врело у врео боб и мешате.

Вратите на ринглу и мешајте у смеру казаљке на сату док не проври и док се све лепо не сједини. Овде је врло битно да се меша само у једном правцу јер ако мешате напред назад створе се грудвице, а и неретко се не згусне.

Исеците 4 већа чена белог лука и на самом крају додајте. Пихтије разлијте у дубоке тањире.

Оставите на собној температури једно 2 сата, па онда у фрижидер да се стегну.

Пихтије се обавезно сервирају тако што се тањир са пихтијама прелије запршком.

На мало уља алева парика, кашичица по тањиру. Прелијете хладне пихтије врелом запршком непосредно пре сервирања. Пре наношења запршке исечете на коцке или ромбове.

(Курир.рс/ПоснаЈела/пренела)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas