Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИТАЛИЈАНСКИ ШЕФОВИ ОТКРИЛИ ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА НАЈПОПУЛАРНИЈУ ПАСТУ ИЗ РИМА: Сви који су се је пробали кажу да нема боље

Италијански шефови желели су да открију како они припремају најпопуларнију пасту "Цацио е пепе".

1761116645_shutterstock_594765566.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

талијански шефови и браћа Ђулио и Енрико открили су тајну савршене припреме најпознатијег паста-јела, уз "бакин одобрени" обрт.

Истраживање које је спровела кухиња "Италиан Стреет Китцхен" показало је које су рецептуре за пасту привукле највише пажње уочи Светског дана пасте.

Цацио е пепе је легендарно италијанско јело, а двојица италијанских шефова за "Експрес" су открила неколико ситних измена које додатно наглашавају укус.

Шеф Ђулио Маркезе рекао је: "Цацио е пепе је суштина италијанске кухиње, неколико једноставних састојака припремљених савршено. Невероватно је видети како га људи широм света прихватају. Када га направите како треба, то је чиста магија на тањиру."

За традиционални цацио е пепе потребна су само три састојка: паста, Пецорино Романо сир и црни бибер. Толико је једноставан да га можете припремити за свега неколико минута.

ли ако вам римска једноставност није довољна, шефови Ђулио и Енрико поделили су "бакин одобрени" додатак. Рекли су:

"Традиционално се ово јело прави само од шпагета, пецорина романа и црног бибера, али ми у "Италиан Стреет Китцхен-у" користимо букатини за јачу текстуру, додајемо со с тартуфом за дубину укуса, а на крају завршавамо са благо запеченим лимуном и мрвицама пецорина за свежину и хрскавост."

Састојци:

  • Букатини паста
  • Пецорино Романо сир
  • Пармезан
  • Црни бибер
  • Со са тартуфима
  • Неслани маслац
  • Кора и сок лимуна
  • Маслиново уље
  • Тимијан
  • Презле

Припрема:

У великом лонцу прокувајте посољену воду и кувајте букатини док не буду ал денте. У широком тигању отопите маслац са грубо млевеним црним бибером док не замирише, затим додајте мало топле воде од тестенине и прстохват соли с тартуфом да направите емулзију.

Оцедите пасту и убаците је директно у тигањ, скините са ватре, а затим постепено умешајте нарендани Пецорино и Пармезан док се не добије глатка, кремаста текстура.

На крају додајте кору и неколико капи сока од лимуна.

За додатну текстуру пропржите презле на маслиновом уљу с тимијаном и мало пецорина док не постану златне, затим их поспите по јелу. Послужите одмах, уз додатни црни бибер и још мало наренданог пецорина, ако волите интензивнији укус.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas