Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Макароне са сиром на потпуно другачији начин: Два додатна састојка дају им посебан укус

Макароне воле сви

1671548187_profimedia-0528571729.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Макароне са сиром су најпознатије и најпопуларније јело, а супер је што се спрема у једној посуди. Оригнални рецепт је са неколико врста сира, али то можете да коригујете по жељи. У овом рецепту се спрема од једне врсте, али се у њега додаје и намирница коју Срби обожавају, а то је сланина. Такође, додаје се и сенф. Ова 2 састојка дају посебан шмек и макароне ће бити преукусне. 

Састојци:

  • 300 г сланине
  • 2 кашичице сенфа
  • 1 кашика мајчине душице
  • 5 ченова белог лука
  • 700 мл бујона 
  • 300 г тестенине по жељи 
  • 625 мл млека 
  • 125 мл павлаке за кување 
  • 50 г брашна 
  • 200 г чедар сира
  • першун 

Прочитајте још: Риба коју можете јести у ВЕЛИКИМ количинама без гриже савести: Уврстите је у исхрану и резултати ће вас изненадити

Припрема:

Сланину исецкајте и пропржите, па додајте ситно сецкани бели лук и свежу мајчину душицу или першун. Добро промешајте и додајте сенф. Динстајте док се сенф не сједини са састојцима, а затим сипајте 370 мл бујона (у врелој води растворите коцку супе). Када крене да кључа додајте млеко и павлаку за кување, па промешајте. Затим сипајте и преостали бујон (330 мл) и промешајте. Додајте просејано брашно и промешајте тако да не остану грудвице. Кувајте док се сос мало не згусне, па додајте пола количине ренданог сира. Промешајте да се отопи, па побиберите. Поспите преостали рендани сир, али овај пут не мешајте. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 8-10 минута. Украсите сецканим першуном и оставите да одмори 10 минута, па служите.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas