Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЛЕПША ЛЕТЊА ТОРТА НА СВЕТУ: Кремаста и хрскава у исто време, а воће сами бирате! (РЕЦЕПТ)

Павлова торта – хрскава, а мекана торта са кремом и свежим воћем – сматра се једном од најпопуларнијих посластица широм света.

1752218339_shutterstock_1437172040.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Феномен ове торте лежи у њеном контрасту – споља хрскава и деликатна, изнутра пуфнаста и пуна, са кремом која даје нежност и свежину воћа. Оно што Павлову чини омиљеном на нашим столовима је њена свестраност: идеална је за све прилике – од рођендана, слава и окупљања уз шољу кафе до лаганих летњих вечера на тераси. Јагоде, рибизле, боровнице, брескве или цитрусни преливи – сваки одабир воћа доноси нову димензију укуса, а богата крема балансира целу причу. Тренд у припреми слатких посластица данас наглашава благу декаденцију, али без претеривања – и Павлова је управо у том духу: луксузна, али никако софистирана, раскошна али једноставна. А ево и како да је направите.

Рецепт за Павлову торту

Ако волите кулинарске ритуале који вас враћају у једноставније време, а опет задржавају шарм модерног стила, Павлова торта је за вас савршен избор. Захтева само неколико пажљивих корака – и онда, кад се беланце испече, крема умути, а воће прелије преко свега, настаје онај чаробни тренутак кад је зарежете ножем: након хрскавог звука наилазимо на мекану крему која је спремна да се растопи у првом залогају. 

Састојци:

За кору од беланаца:

  • 4 беланца (на собној температури)
  • 200 г шећера у праху
  • 1 кашика кукурузног скроба
  • 1 кашика лимуновог сока
  • Свеже воће по укусу (малине, вишње, јагоде, рибизле, боровнице, или пак микс бобичастог воћа)

За фил:

  • 200 мл слатке павлаке (33 %)
  • 250 г крем сира
  • 3 кашике шећера у праху

Припрема: 

Беланца на собној температури пажљиво  умутите у прву пену. Додајте шећер у праху постепено, наставите да мутите 10 минута – маса треба да буде густа, сјајна и стабилна. Пажљиво варјачом умешајте кукурузни скроб и лимунов сок. Мутите још 3 минута док смеса не постане хомогена. На папиру за печење нацртајте круг жељене величине. Кашиком слажите пену од беланаца у средину, обликујући ивице тако да личи на мали кратер. 

Пеците у претходно загрејаној рерни на 110 °Ц један сат. Не отварајте врата рерне током печења. Након тога искључите рерну и оставите кору унутра да се хлади још 30 минута. Извадите охлађену кору и оставите је да се потпуно охлади на собној температури. За то време, умутите слатку павлаку, додајте шећер у праху и крем сир, па нежно сједините смесу у глатки крем.

На добро охлађену кору од беланаца пажљиво распоредите крем и послажите воће по жељи. Препустите се овом рецепту, уживајући у сваком кораку – и видите како једноставан спој пенасте коре, богате креме и свежег воћа може постати ваш омиљени летњи ритуал.

Пријатно!

(Лепота и здравље)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas