Идеалан начин да окрепите организам и унесете здраво поврће
Добро је познато да је кувана храна најбољи начин да систем за варење држите под контролом и да вам црева раде перфектно. Један од најукуснијих начина да то учините свакако је стара, добра бела кисела чорба. Набавите састојке и спремите сласну чорбицу која ће окрепити ваше тело!
Састојци
- 1 пиле (1-1,5 кг),
- 1 велики црни лук,
- 2-3 шаргарепе,
- 2-3 беле зелени,
- целер величине јајета,
- 2 ловорова листа,
- пола шоље пиринча (125 мл),
- 2 лимуна,
- 3-4 жуманца,
- 150-200 мл павлаке,
- мирођија и першун,
- со и бибер.
Припрема
У дубљи лонац ставити пиле и налити 4-5 л воде. Посолити и оставити да проври. Кад проври смањити ватру и скидати пену која се прави. Кад поскидате пену, додајте исецкану шаргарепу, белу зелен, ловор и целер, па оставите да се кува. Кад се пилетина скувала са поврћем, извадите пиле па поскидајте кости и кожу, уситните и вратите у лонац. Кад додате месо, додајте и пиринач.
После 15 минута кувања пиринча, улупајте сок од лимуна са жуманцима, па додајте павлаку и добро сједините. Полако сипајте ту смесу у лонац уз мешање. Посолите и побиберите по укусу. Додајте першун и мирођију и послужите пилећу чорбу док је још топла.
Пријатно!