Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бакина кухиња

Направите три посластице од једног теста: Засладите средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)

Уколико немате идеју за нову посластицу имамо савршено решење

1665469686_20221010_151337.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 100 мл воде
  • 400 мл млека
  • 20 г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 50 мл уља
  • 2 жуманца
  • 1 цело јаје
  • 800 г брашна
  • со 
  • корица лимуна

Надев:

  • 100 г мака
  • 100 г ораха

Прочитајте још: Спој здравог и укусног: Фаширане шницле са броколијем - спремају се брзо и лако, а малишани их обожавају (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема:

У лончиће измрвити квасац, додати шећер и млаку воду и оставити да запени. Кад је квасац надошао сипати у ванглу, додати млако млеко, уље, јаје, жуманце, брашно и  корица лимуна. Све добро изједначити и замесити глатко тесто.

Покрити и оставити да надође и одмори око 30 минута на собној температури. Након овога поделити на три дела. Премесити мало и формирати три лопте. Покрити фолијом, крпом и одморити 10 мин.

Прву највећу "лопту" развити у облику правоугаоника. Мак самлети, засладити и додати мало врућег млека. Са орахом такође. Доњи део теста премазати орахом до пола, а горњи маком.  Оставити мало мака и ораха за следеће тесто. Савити тесто у сусрет и саставити на средини.

Покрити да нарасте, премазати жуманцетом и пећи на 180 степени 45 мин. Покрити да се охлади. Исто тако и са кифлицама.

+Прочитајте још: Торта коју можете јести без гриже савести: Нема брашна и шећера, а прави је ужитак за сва чула (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Друго тесто развити округло и исећи на 8 троуглова и премазати остатком мака и ораха, може се и мало комбиновати и завити куглице. Ређати у плех

Треће тесто развити у правоугаоник и исећи на траке. Спојити три траке и исплети пелетеницу и оставити да надође, па их испржити као крофне и посути ванилом и прах шећером.  Кад се охлади затворити у кесу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas