· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)

Сочна пита се савршено слаже са кафом или чајем, топи се у устима и, што је најважније, сутра је још укуснија!

PitaVisnje3.jpg
Фото: А. М.

Довољни су плех и миксер, као и неколико састојка да би се направила ова укусна пита од вишања која ће све подсетити на бакине колаче.

Вишње се равномерно распореде
Фото: А. М.

Прочитајте још: Сваком ће се допасти овај ЧОКОЛАДНИ колач који се припрема за 20 минута (Фото/Видео)

Потребно:

  • 1 килограм вишања
  • 4 јајета
  • 4 шољице шећера
  • 200 мл јогурта
  • 1,5 шољица уља
  • 6 шољица брашна
  • прашак за пециво

Припрема:

Пре него што почне да се ради са мискером, мора да се укључи рерна, јер се тесто брзо умеша уколико се све на време припреми.

Прво се излупају беланца миксером, па се дода шећер. Док се непрестано мути миксером додају се жуманца, следи јогурт, па уље. Прашак за пециво се помеша са брашном, и све се сједини на крају.

Поспе се шећером у праху
Фото: А. М.

Готово тесто се сипа у плех који је покривен папиром за печење. Онда се равномерно убацују вишње, како би сваки залогај имао по вишњу.

Што више вишања и колач ће бити укуснији.

Плех се убацује у врелу рерну која је укључена на максимум. Када се убаци колач рерна се смањи на 180 степени.

Прочитајте још: Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)

Колач се пече 20 минута, али треба пратити боју колача, јер када порумени - готов је. Да би били сигурни прободите га чачкалицом, па ако је сува - може да се извади из рерне. Колач се, на крају, поспе прах шећером.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.