Посна торта са кексом и пудингом је једноставан и брз десерт који се припрема без много труда, а одушевљава својим кремастим укусом.
Састојци:
За подлогу:
- 300 г млевеног посног кекса
- 100 г маргарина
- 100 мл сока од наранџе или воде
За фил:
- 500 мл биљног млека (бадемово, сојино или кокосово)
- 2 кашике шећера
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 100 г посне чоколаде
За декорацију:
- Биљни шлаг или рендана посна чоколада
Припрема:
Ова посна торта је идеална када вам је потребан брз, а укусан десерт. Са подлогом од млевеног кекса, кремастим филом са мрвицама чоколаде и лаганим завршним слојем шлага или рендане чоколаде, освојиће вас једноставношћу и савршеним укусом.
Помешати млевени кекс са отопљеним маргарином и соком, па утиснути у калуп. Оставити у фрижидеру да се стегне док припремате фил.
У мало биљног млека размутити пудинг са шећером, а остатак млека загрејати. Када проври, додати размућени пудинг и кувати док се не згусне. Склонити са ватре и када се мало прохлади додати рендану чоколаду и лагано промешати. Фил распоредити преко подлоге и оставити да се стегне. Премазати шлагом или посути ренданом чоколадом.
(Ствар укуса)