· · Коментара: 0
рецепт

Рај за непца: Векна са сусамом и рузмарином одузима дах (РЕЦЕПТ)

Хрскав споља, мекан изнутра

1653555892_wesual-click-rsWZ-P9FbQ4-unsplash.jpg
Пхото:Унспласх

Потребно је за тесто:

  • кашичица смеђег шећера
  • 2 кесице сувог квасца
  • 400 г интегралног пшеничног брашна
  • 200 г кукурузног брашна
  • 100 г полубелог 
  • пшеничног брашна
  • 200 г белог пшеничног брашна
  • кашичица соли
  • кашика меда
  • кашика маслиновог уља
  • око 500 мл млаке воде
  • 2 кашике семенки сусама

Пхото:Унспласх

За премазивање:

  • 1 јаје
  • кашика семенки сусама
  • свеж рузмарин

Припрема:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

  1. У мало млаке воде отопите шећер, додајте квасац и оставите на топлом док квасац не почне да пени, око 15 минута.
  2. У великој посуди помешајте све врсте брашна, со, мед, уље и квасац.
  3. Лагано уливајте воду и мешајте док тесто не почне да се одваја од посуде.
  4. Потом га извадите, ставите на подлогу посуту брашном и месите десетак минута.
  5. Кад постане меко и еластично, вратите га у очишћену и побрашњену посуду, преко поспите мало брашна и прекријте влажном крпом.
  6. Држите га на топлом месту барем сат времена, јер треба да се удвостручи, а онда га преместите на подлогу, полако у њега умесите семенке сусама, па га поделите на четири дела и обликујте по жељи.
  7. Све делове ставите у намашћене плехове или калупе, премажите умућеним јајетом, па поспите рузмарином и сусамом.
  8. Пеците најпре 15 минута на 250 степени у претходно загрејаној рерни, а онда још пола сата на 200 степени.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.