· · Komentara: 0
recept

Raj za nepca: Vekna sa susamom i ruzmarinom oduzima dah (RECEPT)

Hrskav spolja, mekan iznutra

1653555892_wesual-click-rsWZ-P9FbQ4-unsplash.jpg
Photo:Unsplash

Potrebno je za testo:

  • kašičica smeđeg šećera
  • 2 kesice suvog kvasca
  • 400 g integralnog pšeničnog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g polubelog 
  • pšeničnog brašna
  • 200 g belog pšeničnog brašna
  • kašičica soli
  • kašika meda
  • kašika maslinovog ulja
  • oko 500 ml mlake vode
  • 2 kašike semenki susama

Photo:Unsplash

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • kašika semenki susama
  • svež ruzmarin

Priprema:

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

  1. U malo mlake vode otopite šećer, dodajte kvasac i ostavite na toplom dok kvasac ne počne da peni, oko 15 minuta.
  2. U velikoj posudi pomešajte sve vrste brašna, so, med, ulje i kvasac.
  3. Lagano ulivajte vodu i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od posude.
  4. Potom ga izvadite, stavite na podlogu posutu brašnom i mesite desetak minuta.
  5. Kad postane meko i elastično, vratite ga u očišćenu i pobrašnjenu posudu, preko pospite malo brašna i prekrijte vlažnom krpom.
  6. Držite ga na toplom mestu barem sat vremena, jer treba da se udvostruči, a onda ga premestite na podlogu, polako u njega umesite semenke susama, pa ga podelite na četiri dela i oblikujte po želji.
  7. Sve delove stavite u namašćene plehove ili kalupe, premažite umućenim jajetom, pa pospite ruzmarinom i susamom.
  8. Pecite najpre 15 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, a onda još pola sata na 200 stepeni.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 

 
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.