Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ

Ако додате само једну намирницу ХЛЕБ вам никада неће бити ТВРД, а тесто ГЊЕЦАВО (ВИДЕО)

Трик који ће вас одушевити

1661673054_testo.jpg
Фото: yоутубе принтсцреен/Тхе Перфецт Хоме
Oglas

Месили сте хлеб, а он је на крају је испао тврд? Никакв проблем! Имамо савет уз који вам тесто за хлеб више никада неће бити гњецаво.

Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту

Све што треба да урадите јесте да у тесто кромпир и оно ће бити мекано и ваздушасто. У наставку доносимо рецепт за тесто за хлеб који ће бити "мекан као душа".

Састојци:

2 кувана кромпира,
500 г брашна,
7 г сувог квасца,
2 кашичице шец́ера,
2 кашичице соли,
30 г уља (пуна кашика),
230 г воде.

Припрема:

Пре свега избоцкајте кромпир, а затим га ставите у микроталасну 10-ак минута, а потом изгњечите. У већој чинији помешајте кромпир, брашно, шећер, уље, со, квасац, а онда тесто замесите. Извадите на побрашњену површину и још мало месите, а чинију, у којој сте пре тога месили премажите уљем па затим вратите тесто, покријте и оставите да одстоји два сата.

Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу

 

Након два сата развијте тесто у облик векне, а онда га сеците на шест делова. Од сваког дела направите мале лоптице и ређајте у плех обложен пек папиром. Затим прекријте плех пријањајућом фолијом и оставите 20 мин да одстоји. Кајзерице пеците на 180 степени пола сата а затим уживајте у меканом тесту. У наставку погледајте како изгледа поступак:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas