Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА РАЖАНИ ХЛЕБ: Нећете пробати здравији и укуснији, а ОВАЈ трик ће вам помоћи да тесто надође!

Једноставан трик за печење ражаног хлеба

1691405709_shutterstock_1444670357.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Већина данас покушава да избегле бело брашно, не само због килаже већ због веровања да постоје и здравије варијанте брашна. Испробајте ражени хлеб који ће вас одушевити када се ради о укусу. 

Потребно:

око 500 г ражаног брашна 
20 г квасца
300 мл топле воде
1 кашика шећера
1 кашичица соли
3 кашике уља

Припрема

У посуду сипајте топлу воду, па додајте измрвљени квасац и шећер. Лепо промешајте, па оставите да се квасац активира неких 10 минута. Просејте 400 г брашна, па сипајте уље и со. Почните да месите тесто, па додајте престало брашно и умесите мекано и глатко тесто. Тесто премажите кашиком уља, па покријте провидном фолијом и оставите да одстоји неких 15 минута. Након тога премесите тесто на побрашњеној површини. Развуците тесто у правоугаоник (водите рачуна да крајтеви буду четвртасти, како би се хлеб лепо увио). Уролајте хлеб тако да направите векну и ставите у правоугаони калуп који сте премазали уљем. Нека одстоји још 15 минута, па ставите у загрејану рерну на 180°Ц и пеците око 45 минута. Користите вентилатор јер ће он помоћи да се тесто надође.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas