· · Коментари: 0
слаткиш

Рецепт за сладолед питу са јагодама: Спој модерног и традиционалног

Неки старински рецепти, заиста припадају прошлости, али има и оних којима је потребно само мало дотеривања како би били вредни савремене трпезе

1658320925_pastry-gbb7a695ab_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Узмите на пример питу од јагода, обичну и једноставну да не може бити једноставнија. Међутим, ако у целу причу умешате и сладолед ствари постају много занимљивије. Посебна предност ове пите је та што захтева врло мало времена и састојака за припрему, а осим што изгледа феноменално, она има и неупоредиво добар укус.

Прочитајте још: Овакву нисте пробали: Паста се неодољивим преливом постаће ваше омиљено јело (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Састојци за 8 порција:

  • 3 шоље мини переца
  • 4 кашике шећера
  • 6 кашика путера
  • 700 г сладоледа од јагоде
  • 900 г јагода, пресечених на четвртине
  • сок од пола лимуна
  • 1 поља слатке павлаке

Припрема:

Загрејати рерну до 180 степени. Переце сипати у процесор за храну и миксати док се не добије текстура песка. Пребацити их затим у већу посуду и додати две кашике шећера. Промешати, па сипати омекшали путер и силиконском кашиком све сјединити. Добијену смесу сипати на округли плех и потиснути на доле. Пребацити у рерну и пећи око 15 минута. Оставити након тога да се у потпуности охлади.

Прочитајте још: Лимунада од ЛАВАНДЕ: Освежавајуће летње пиће са дивним аромама (РЕЦЕПТ)

Сладолед сипати у посуду средње величине и размутити га силиконском кашиком. Текстура би требало да буде попут густог теста, али не превише течна. Тако добијен сладолед премазати преко охлађене коре, прекрити пластичном фолијом и одложити у фрижидер на најмање 2х, а у идеалном случају преко ноћи.

У трећој посуди помешати јагоде, сок од лимуна и једну кашику шећера. Оставити јагоде да упијају сок и шећер док се прави шлаг крем. Слатку павлаку умутити са шећером, па преко сладоледа прво распоредити шлаг и на крају јагоде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.