Oglas
· · Komentari: 0
slatkiš

Recept za sladoled pitu sa jagodama: Spoj modernog i tradicionalnog

Neki starinski recepti, zaista pripadaju prošlosti, ali ima i onih kojima je potrebno samo malo doterivanja kako bi bili vredni savremene trpeze

1658320925_pastry-gbb7a695ab_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Uzmite na primer pitu od jagoda, običnu i jednostavnu da ne može biti jednostavnija. Međutim, ako u celu priču umešate i sladoled stvari postaju mnogo zanimljivije. Posebna prednost ove pite je ta što zahteva vrlo malo vremena i sastojaka za pripremu, a osim što izgleda fenomenalno, ona ima i neuporedivo dobar ukus.

Pročitajte još: Ovakvu niste probali: Pasta se neodoljivim prelivom postaće vaše omiljeno jelo (RECEPT/VIDEO)

Sastojci za 8 porcija:

  • 3 šolje mini pereca
  • 4 kašike šećera
  • 6 kašika putera
  • 700 g sladoleda od jagode
  • 900 g jagoda, presečenih na četvrtine
  • sok od pola limuna
  • 1 polja slatke pavlake

Priprema:

Zagrejati rernu do 180 stepeni. Perece sipati u procesor za hranu i miksati dok se ne dobije tekstura peska. Prebaciti ih zatim u veću posudu i dodati dve kašike šećera. Promešati, pa sipati omekšali puter i silikonskom kašikom sve sjediniti. Dobijenu smesu sipati na okrugli pleh i potisnuti na dole. Prebaciti u rernu i peći oko 15 minuta. Ostaviti nakon toga da se u potpunosti ohladi.

Pročitajte još: Limunada od LAVANDE: Osvežavajuće letnje piće sa divnim aromama (RECEPT)

Sladoled sipati u posudu srednje veličine i razmutiti ga silikonskom kašikom. Tekstura bi trebalo da bude poput gustog testa, ali ne previše tečna. Tako dobijen sladoled premazati preko ohlađene kore, prekriti plastičnom folijom i odložiti u frižider na najmanje 2h, a u idealnom slučaju preko noći.

U trećoj posudi pomešati jagode, sok od limuna i jednu kašiku šećera. Ostaviti jagode da upijaju sok i šećer dok se pravi šlag krem. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom, pa preko sladoleda prvo rasporediti šlag i na kraju jagode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas