Тражите хит решење за брзу и мекану слану посластицу?
Доносимо вам рецепт који је идеалан за све: за доручак, вечеру, ужину или када вам се изненада најаве гости! Ова сочна, укусна и невероватно мекана слана торта у којој се преплићу фини укуси сира, шунке и мало пикантног изненађења ће одушевити свакога ко је проба. Све се брзо измеша, сипа у плех и пече.
Састојци:
- два јаја
- прашак за пециво
- два кисела краставчића
- једна феферона
- 150 г сецкане шунке
- 50 мл уља
- 100 г брашна
- две кашике гриза
- 100 г сира
- мало соли
- 100 мл јогурта
Припрема:
Умутити јаја миксером. У јаја можете одмах убацити и прашак за пециво па умутити заједно. Када се то умути додајте брашно и гриз па полако измешати.
Додати 50 мл уља, сецкане краставчиће, сецкану феферону, 150 г сецкане шунке и сир.
Мало посолити и све промешати па додати 100 мл јогурта. Измешати и сипати у плех обложен пек папиром.
Пећи на 200°Ц око 45 до 50 минута. Сећи када се охлади.
Фина је, мекана и јако укусна, идеална као ужина или вечера.
Пријатно!
(Бакина кухиња)
БОНУС ВИДЕО: