Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОРУЧАК ИЛИ ВЕЧЕРА

СЛАНИ РОЛАТ: Досадиле су вам пите? Направите нешто другачије, а укус ће вас одушевити (РЕЦЕПТ)

Поред доброг укуса, припрема је једноставна и брза

1673777558_shutterstock_1426950359-rolat.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Од једног паковања кора за питу (500гр), добију се два ролата која можете филовати по жељи. 

Потребно за фил:
- 1 паковање кора за питу
- 3 јаја
- 250мл млека
- 120мл уља
- 1 прашак за пециво
- кашичица соли- сусам за посипање

Прочитајте још: Здравија варијанта омиљеног намаза: Паштета од маслина коју морате пробати већ данас (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Умутити јаја, додати јогурт, уље, прашак за пециво и со. Мутити да се сједини и прећи на филовање кора. Паковање кора поделити на 2 дела, за 2 ролата.

Фото: Схуттерстоцк

За први ролат:
Сваку кору мазати са по 4 кашике фила, док не потрошите прву половину кора. Последњу, посути сусамом и пећи 
на 180 Ц око 20 минута. Када се испеку, покрити влсжном крпом и тако оставити 10 минута да се прохлади. Након тога, коре окренути тако да горња страна на којој је сусам , буде на крпи и увити ролат у крпу. Оставити да се 
потпуно охлади. Поновити поступак са другом половином кора. 

Прочитајте још: Неодољива посластица коју ће сви обожавати: Колач са маком и јогуртом преливен чоколадом - Једноставан и брз за припрему (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Надев по жељи:

За један ролат, можете помешати: 4 кашике павлаке, 2 кашике мајонеза, и поделити на пола. Једну половину намажите преко кора, ставите шунку, па намажите другу половину мајонеза и павлаке. Увити ролат, и ставити у прозирну фолију. Оставити у фрижидер, преко ноћи.
За други ролат, помешајте: 250г ситног сира, са 1 кашиком павлаке и намажите преко кора. Преко сира, можете ставити ајвар, увијте у ролат и ставите прозирну фолију. Ставите у фрижидер.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas