· · Коментари: 0

Шта за ручак? Направите укусну АЛПСКУ ПИЦУ са домаћим тестом (РЕЦЕПТ)

Ништа није боље од прављења сопственог теста за пицу. Поготово кад је преливено груиером и саламом за укусан алпски укус

1653300483_sam-moghadam-khamseh-t9VG0wr-cUY-unsplash.jpg
Фото: Unsplash

За алпску пицу требаће вам пола сата-сат да је припремите, па је идеална опција за ручак после посла.

Састојци

За тесто

  • 500г обичног брашна, плус додатно за посипање прашине
  • 2 кашичице соли
  • 7г кесица сувог квасца
  • 320 мл млаке воде
  • сушене презле или гриз, за ​​посипање

За прелив

  • 80г груиере сира, ренданог
  • 250г  крем фреш (кисела крема)
  • соли и свеже млевеног црног бибера
  • 1 велики црвени лук, танко нарезан
  • 140г саламе, исечене на тракице
  • лишће мајорана

Прочитајте још: КАПОНАТА ЗА РУЧАК: Медитеранско јело пуног укуса које прија и балканском сензибилитету (РЕЦЕПТ)

Поступак:

За тесто за пицу помешајте брашно, со и квасац у великој посуди. Постепено додајте воду, добро мешајући рукама да добијете тесто. Ако вам је тесто превише лепљиво, додајте још мало брашна. Обликујте лопту, прекријте крпом и оставите да одстоји пет минута.

Месите тесто око 10 минута и поделите га на пола. Чисту кухињску крпу поспите мало брашна и на њу ставите комаде теста. Покријте мало влажном крпом и оставите да се диже најмање 30 минута на топлом месту.

Загрејте рерну на 240Ц. У међувремену, за прелив, помешајте груиере и крем фреш у чинији, додајући мало соли и бибера по укусу. Оставите на страну.

Када је тесто нарасло, поспите мало брашна на чисту радну површину и једну лоптицу теста раширите у круг пречника око 30цм, чинећи га што тањим (без кидања), са мало дебљим рубом. Поновите са другом лоптом теста. Два равна плеха поспите презлом или гризом и на њих ставите подлоге за пицу.

Преко сваке подлоге распоредите крем фраиш смесу. Прелијте луком и саламом. Пеците у загрејаној рерни 10 минута. Извадите из рерне, поспите мајораном и послужите.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.