· · Komentari: 0

Šta za ručak? Napravite ukusnu ALPSKU PICU sa domaćim testom (RECEPT)

Ništa nije bolje od pravljenja sopstvenog testa za picu. Pogotovo kad je preliveno gruierom i salamom za ukusan alpski ukus

1653300483_sam-moghadam-khamseh-t9VG0wr-cUY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Za alpsku picu trebaće vam pola sata-sat da je pripremite, pa je idealna opcija za ručak posle posla.

Sastojci

Za testo

  • 500g običnog brašna, plus dodatno za posipanje prašine
  • 2 kašičice soli
  • 7g kesica suvog kvasca
  • 320 ml mlake vode
  • sušene prezle ili griz, za ​​posipanje

Za preliv

  • 80g gruiere sira, rendanog
  • 250g  krem freš (kisela krema)
  • soli i sveže mlevenog crnog bibera
  • 1 veliki crveni luk, tanko narezan
  • 140g salame, isečene na trakice
  • lišće majorana

Pročitajte još: KAPONATA ZA RUČAK: Mediteransko jelo punog ukusa koje prija i balkanskom senzibilitetu (RECEPT)

Postupak:

Za testo za picu pomešajte brašno, so i kvasac u velikoj posudi. Postepeno dodajte vodu, dobro mešajući rukama da dobijete testo. Ako vam je testo previše lepljivo, dodajte još malo brašna. Oblikujte loptu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji pet minuta.

Mesite testo oko 10 minuta i podelite ga na pola. Čistu kuhinjsku krpu pospite malo brašna i na nju stavite komade testa. Pokrijte malo vlažnom krpom i ostavite da se diže najmanje 30 minuta na toplom mestu.

Zagrejte rernu na 240C. U međuvremenu, za preliv, pomešajte gruiere i krem freš u činiji, dodajući malo soli i bibera po ukusu. Ostavite na stranu.

Kada je testo naraslo, pospite malo brašna na čistu radnu površinu i jednu lopticu testa raširite u krug prečnika oko 30cm, čineći ga što tanjim (bez kidanja), sa malo debljim rubom. Ponovite sa drugom loptom testa. Dva ravna pleha pospite prezlom ili grizom i na njih stavite podloge za picu.

Preko svake podloge rasporedite krem fraiš smesu. Prelijte lukom i salamom. Pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta. Izvadite iz rerne, pospite majoranom i poslužite.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.