ријеч је о носталгичном оброку из неких прошлих времена које је заборављено и данас се ријетко кад куха. А то је права штета
Тестенина с млевеним орасима било је популарно јело у Србији у 80-им годинама прошлог века. Сервирало се за ручак и вечеру – без обзира што је реч о слатком јелу.
За јело се употребљавала која год врста тестенине се могла наћи код куће попут пужића, пеннеа, шпагета… Скувана тестенина би се помешала са путером, млевеним орасима и са доста шећера све док се није добило јело које су обожавали клинци, али и одрасли.
Доносимо вам рецепт за тестенину с млевеним орасима. Количину шећера прилагодите свом укусу.
Састојци:
- 300 г тестенине по жељи
- 150 г млевених ораха
- 100 г шећера
- 50 г путера
- 1 ванилин шећер
- пуномасно млеко по жељи
Припрема:
Скувајте тестенину према упутству на паковању. Оцедите је и ставите са стране.
У већем тигању растопите путер, додајте млевене орахе, шећер и ванилин шећер и добро промешајте. По жељи можете све заједно разводњити са мало пуномасног млека.
У тигањ додајте кувану тестенину, све добро промешајте и сервирајте док је топло.
Пријатно!