Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИТКЕ

Тужна вест за жене: Колико су ефикасни препарати за мршављење?

Научници су спровели истраживање и дошли до драматичног податка.

1625496298_Depositphotos_195382694_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Две нове студије Америчког друштва за исхрану (АСН) показале су да конзумирање зачина доноси бројне користи за здравље, од позитивних противупалних дејстава до смањења крвног притиска и снижавања холестерола.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Брза храна и зачињена јела

Истраживања су обухватила 71 одраслу особу из САД, које су биле гојазне и имале друга стања која повећавају ризик од срчаних болести. Током истраживања испитаници су јели типичну америчку храну, где 50 одсто калорија долази из угљених хидрата, 17 одсто из протеина и 33 одсто из масти, укључујући 11 одсто из засићених масти. Сваке четири седмице испитаници су мењали верзије исхране уносећи различиту количину зачина.

Зачињена јела смањују притисак и мршаве!

Истраживачи су открили да су они имали најнижи ниво крвног притиска 24 сата након придржавања јеловника са зачинима.

Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога

Средства за мршављење нису ефикасна

Због потешкоћа повезаних са смањењем килограма многи људи желе да испробају средства за мршављење, попут дијететских суплемената, алтернативних терапија које тврде да олакшавају мршављење.

Мршави се вежбањем и дијетом, нема чаробне пилуле!

Међутим, ново истраживање објављено у часопису Обеситy од 23. јуна 2021. открива да многи популарни додаци и терапије за мршављење веома мало помажу у смањењу килограма.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме

Да би дошли до овог закључка, истраживачи из Велике Британије спровели су систематски преглед 315 случајних контролисаних испитивања чији је циљ био да се утврди релативна ефикасност различитих додатака исхрани и алтернативне терапије за мршављење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas