Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Који зачини иду уз различите врсте меса? Где је најбоље додати БЕЛИ ЛУК, а где РУЗМАРИН и БОСИЉАК

Правилан избор зачина може додатно да побољша и истакне укус, мирис, па и текстуру меса

1685174531_shutterstock_2257046901.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зачинске биљке имају значајну улогу у кулинарству, помажу да истакнемо укус и арому јела, посебно када се користе уз различите врсте меса.

Ево неколико савета о томе које зачинске биљке се традиционално слажу уз одређене врсте меса:

Пилетина

  • Рузмарин: Ова ароматична биљка даје "раскошну ноту" укусу и мирису печене пилетине. Може се користити у сушеном обликуили свеж. 
  • Бели лук: Додаје интензивну арому и благу пикантност пилетини. 
  • Мајчина душица: Има благу, помало цитрусну ноту која се добро слаже са пилетином. Може се користити свежа или сушена.

Јунетина

  • Мајоран: Овај зачин има слаткасту и пикантну арому која доприноси укусу печене јунетине. Може се користити у свежем или сушеном облику.
  • Босиљак: Има изражену арому и додаје свежину јелима од јунетине. Најбоље је користити свеже листове босиљка.
  • Оригано: Захваљујући јаком мирису и пикантном укусу, оригано је одличан избор за јела од јунетине. Обично се користи у сушеном облику. 

Свињетина

  • Мајчина душица: Овај зачин има јаку арому и одлично "маскира" јак мирис свињетине, истовремено јој побољшавајући укус. Најбоље је користити сушену мајчину душицу.
  • Ђумбир: Даје пикантност и освежавајући укус свињетини. 
  • Жалфија: Захваљујући пикантној и помало горкастој ароми, жалфија се добро слаже са свињским месом. Може се користити свежа или сушена.

Јагњетина

  • Мента: Има освежавајући укус који савршено допуњује јагњетину. Најбоље је користити свеже листове менте, односно нане.
  • Ким: Даје благо "орашасту" ноту јелима од јагњетине. 
  • Мајчина душица: Интензивна арома, одличан зачин за јела од јагњетине. Може се користити свежа или сушена.

Риба

  • Першун: Свежи першун даје свежину и благу горчину јелима од рибе. Можете да се користи и сушен.
  • Мирођија: Позната по својој освежавајућој ароми која се добро слаже с рибом. Најбоље је користити у свежем облику.
  • Лимунова трава: Ова биљка има изражену цитрусну арому која се одлично уклапа с јелима од рибе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas